Wilde Westen Amsterdam Catch52

Het Wilde WestenAls je in BoLo woont ken je hem ongetwijfeld: het GAK-gebouw. Oftewel, het aquarium. Ooit het grootste en modernste kantoorgebouw van Nederland, nu staat het al sinds 2005 leeg. Er waren ooit plannen om de Rietveld Academie te verhuizen naar BoLo, waar destijds onder andere door een petitie van kwade Rietveldstudenten een einde aan is gekomen. Maar, gelukkig keert kunst en creativiteit alsnog naar het wilde westen, hetzij in de vorm van horeca.

Enter Het Wilde Westen, onder in het souterrain van het GAK-gebouw. De eigenaren zijn dezelfde mannen die een aantal jaar geleden een enorm succes hebben gemaakt van Brandstof. Dat belooft dus wat. Het Wilde Westen moet volgens hen een plek worden waar de buurt samenkomt, maar ook vooral een plek voor jonge creatieve ondernemers. De zaak is niet voor niets onderdeel van het concept Moma & Co., dat van het GAK-gebouw een broedplaats wil maken voor creatieve geesten, met veel kunst, een wasserette en nu dus ook een restaurant.

Een restaurant openen in het GAK-gebouw bracht wel een grote uitdaging met zich mee. Er kan namelijk niet gekookt worden op gas. Dus wat doe je dan? Dan leg je de focus dus gewoon op pizza en maak je een enórme houtoven het pronkstuk van je keuken! Het menu bestaat dus voor een groot deel uit pizza maar je kunt er ook een heerlijk borrelplankje bestellen, of een kippetje, pasta of salades. En vergeet vooral de taartjes niet! De witte chocolade cheesecake gaat nu al de boeken in als één van onze favoriete ooit.

Bij Het Wilde Westen kun je dus borrelen met vrienden, snel een pizzaatje eten, uitgebreid dineren, of gewoon overdag met je laptop en goede koffie werken. Kortom, de hele buurt is hier welkom om te eten, drinken en elkaar te ontmoeten. Het Wilde Westen is dus eindelijk de toevoeging aan het GAK-gebouw waar we in BoLo zo op zaten te wachten. Wij zaten er toen de zaak nog geen drie dagen open was, maar Het Wilde Westen liep eigenlijk al als een goed geoliede machine. Het eten was lekker, de bediening goed en oplettend en het was vooral zo leuk om te zien dat de zaak al helemaal vol zat! BoLo heeft er dus zin in, en volgens mij is het een kwestie van tijd voordat heel Amsterdam naar het wilde westen afreist!

Het Wilde Westen
Bos en Lommerplantsoen 1

>>> Op zoek naar nog meer leuks in BoLo? We zetten al eerder de leukste en lekkerste adresjes in het wilde westen voor je op een rij. BoLo is het nieuwe SoHo!