Winehouse SOMM wijnbar Amsterdam

Mijn ontdekking van afgelopen maand is absoluut Winehouse SOMM. Een kleine laagdrempelige zaak midden in de Baarsjes. Op het eerste gezicht denk je een buurtzaakje aan te treffen waar je wat kunt lunchen of een drankje kunt doen. Dat is ook precies wat ze willen uitstralen, no nonsense en dus lekker toegankelijk voor iedereen. Maar, eenmaal binnen kom ik er al snel achter dat er toch wel wat meer te vinden is bij SOMM dan even een drankje doen. Bij deze food & wine bar ze hebben een geweldige wijnkaart. En dan bedoel ik niet alleen dat de kaart uitgebreid is maar ze hebben kwalitatief zeer goede wijnen. Het wordt nog beter, ze doen niet moeilijk en schenken alle wijnen ook nog eens per glas. Zo fijn dit. Eigenlijk mag dat ook wel bij een wijnbar als je het mij vraagt. Hier kom je om te ontdekken, nog meer te ontdekken en je eens te laten verrassen door de sommelier. De Somm dus. Iedereen die Netflix kijkt weet door de serie Somms inmiddels wel wat een somm is toch?

Bij uitgebreid wijn proeven horen natuurlijk ook wat lekkere bites. Met de juiste wijn spijs combinaties breng je de verschillende smaken immers in balans en komt de wijn volledig tot zijn recht. Net als de wijnkaart is ook hier de keuze zeer uitgebreid. Wij vonden de ceviche van coquille en zwaardvis heel erg goed, het buikspek met een glas Knipser Gaudenz. Een aanrader. En dan tot slot de Iberico wangen met rode wijn jus en een glas Priorat. Deze Spaanse rode wijn is kruidig, heeft een beetje vanille en is op Franse eiken gelagerd. Waanzinnig lekker. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is te veel om op te noemen dus er zit maar een ding op. Snel zelf gaan ontdekken!

>>> Ook toe aan een wijntje? Dan kun je natuurlijk naar SOMM gaan, of naar één van de adressen op onze Tip 10 – Wijnbars in Amsterdam. Santé!

Winehouse SOMM

Baffinstraat 1

Winehouse SOMM wijnbar Amsterdam

Winehouse SOMM wijnbar Amsterdam

Winehouse SOMM wijnbar Amsterdam