Wolf Atelier Amsterdam restaurant Tartar-ia

Een lunch die geheel en al bestaat uit steak tartare. Noem het voor mij maar gewoon ‘a dream come true’. Bij Wolf Atelier is steak tartare wat de pot schaft, althans tijdens lunch. Iedere middag verandert dit restaurant namelijk in een heuse Tartar-ia. Een uniek concept in Amsterdam, als je het ons vraagt.

Natuurlijk zijn er tal van restaurants die deze Franse klassieker op de kaart hebben staan, maar de Oostenrijkse chef Michael Wolf gaat een stapje verder. Tartare hoef je namelijk niet te beperken tot vlees, maar is ook een perfecte bereidingswijze voor vis en ja, zelfs voor groenten. En dus hebben ze bij Wolf Atelier zes verschillende soorten tartaars bedacht. Met vlees, vis en dus ook groenten. De een ‘op z’n klassieks’ bereidt, de ander met een Aziatische twist, dus eigenlijk gewoon voor ieder wat wils. De enige overeenkomst die alle gerechten hebben: ze worden – jaja – in een rondje geserveerd…

Wolf Atelier Amsterdam restaurant Tartar-ia

Het leuke van dit lunchmenu is dat de keuze echt reuze is: niet alleen door de diversiteit in productkeuze, maar ook door de portionering. Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende hoeveelheden, afhankelijk van je hongerklop tijdens de lunch: oftewel 100, 150 of 200 gram. Kun je geen keuze maken? Wees niet bang, ook daar heeft Wolf Atelier iets op gevonden. Ze hebben namelijk ook een ‘klein tartaartje naar keuze’, voor maar 4 euro. Tel uit je culinaire winst…

De favoriet van Michael zelf? De klassieke steak tartare, met een gepocheerd eitje, gebrande zilveruitjes en mosterdmayonaise. Onze favoriet? Naast de ‘chef’s favourite’ was dat overduidelijk de tonijn, met een Aziatische twist namelijk onder meer een vinaigrette van Yuzu en soja, en de tartaar van parel couscous met gegrilde aubergine. Simpel, maar een heerlijke bite door de grillsmaak. En daarmee dus gewoon een aanrader.

Zullen we dan ook meteen maar een moment nemen om nog even stil te staan bij het restaurant zelf? Een oude spoorwegbrug, met uitzicht over het Westerdok en het IJ, met glazen wanden all over… Strak, stylish en eigenlijk ‘for any occasion’.

Voor ons rest er nog maar één vraag: wanneer gaan we weer??

>>> Als we het dan toch over steak tartare hebben: ga als de wiedeweerga eens die bij Auberge Jean & Marie uitproberen!

Wolf Atelier

Westerdoksplein 20

PS: Nog een laatste saignant detail: de houten welkomstbox waarmee je aan tafel verwelkomt wordt. Met water, een doekje om je op te frissen, huisgemaakte pepermunt als cleaner voor de maaltijd en een papiertje om je kauwgom in weg te doen. Goed gastheerschap zit kennelijk in een klein hoekje, of in dit geval een klein doosje. Geniaal!

Wolf Atelier Amsterdam restaurant Tartar-ia

Wolf Atelier Amsterdam restaurant Tartar-ia

Wolf Atelier Amsterdam restaurant Tartar-ia