Eten op sterrenniveau thuis laten bezorgen? Geen probleem tegenwoordig. Dankzij onder andere Foodora, TringTring, Deliveroo kun je nu ook gewoon thuis van de gerechten van je favoriete restaurant genieten. Zonder dat je daar de deur voor uit hoeft. Maar voor wie behoefte heeft aan een iets simpeler en goedkoper maaltje op een door de weekse dag moet daar vaak wél de deur voor uit. Naar Stach bijvoorbeeld. Vinden wij helemaal niet erg, maar het is af en toe ook lekker om gewoon op de bank te kunnen blijven zitten. Gelukkig is er nu ook Yummy Meals: verse, betaalbare gerechten die je thuis laat bezorgen en alleen nog even hoeft op te warmen.

Toegegeven, ik wist tot deze week niet van het bestaan van Yummy Meals af. Je kunt kennelijk al een jaar hier lekkers thuis laten bezorgen, maar sinds kort hebben ze ook een pop-up store op de Wibautstraat, die alle gerechten verkoopt die je ook thuis kunt laten bezorgen. En die gerechten worden dagelijks vers gekookt, zonder kunstmatige toevoegingen en zijn drie dagen houdbaar. De ingrediënten zijn grotendeels lokaal, biologisch en seizoengebonden. Inmiddels nieuwsgierig, dus snel maar een tasje thuis laten bezorgen.

Gegeten? Een maaltijd met zoete aardappel, chorizo en rode ui, en een maaltijd met zoete aardappel, masala en quinoa met doperwtjes. Daarbij een soepje van wortel en sinaasappel. En inderdaad, wat een briljant concept. De maaltijden zijn lekker, vers, smaakvol en vullend. En het mogen dan ‘magnetron’ maaltijden zijn, je hebt geen minuut het idee dat je een opwarmprakje aan het eten bent. Oh ja, en we kregen er ook een klein snackje bij: gezoete amandelen met een klein pepertje. Zó lekker.

Yummy Meals Amsterdam 2

Soms heb je geen zin, energie of tijd om te koken, maar wel zin in een lekker bordje eten. En dan het liefst gewoon een bordje wat je zelf ook gewoon gemaakt zou kunnen hebben. Even geen poespas of moeilijk dingen, gewoon een lekkere fatsoenlijke voedzame maaltijd. Dan is Yummy Meals ideaal. En helemaal perfect: je krijgt alles dus gewoon goed verpakt. Dus voor de planners onder ons:  als je van te voren weet dat je een avond geen tijd hebt om te koken, gewoon van te voren bestellen en dan opwarmen. Yummy!

Yummy Meals
Pop-up store: Wibautstraat 20

We kennen het allemaal: geen tijd, zin of energie om te koken. Check eens onze Tip 10 gemaksprakken. Easy does it!