Zaagmolen restaurant Amsterdam De Pijp

De laatste anderhalf jaar is er wat betreft horeca ontzettend veel leuks bijgekomen. Healthy spots voor vegans, trendy spots voor hippe vogels, riante zaken voor luxe dieren, maar ook voldoende voor iedereen die liever buiten een van deze kaders kleurt. Voor iedereen die van lekker eten houdt, bij voorkeur vanaf drie gangen en een avond uit wilt, maar zonder poespas, zeg ik: Zaagmolen.

Zaagmolen restaurant Amsterdam De Pijp

Zaagmolen restaurant Amsterdam De Pijp

Zaagmolen zit in het voormalige restaurant van Le Restaurant, in de Pijp. En hier ga je van nu af aan naartoe als je toe bent aan een avond uitgebreid eten, zonder dat je wilt uitbuiken. En vooral als je niet van opsmuk houdt, overdreven chefs, hostesses of sommeliers, tierelantijnen of pluche interieurs. Zaagmolen brengt je namelijk een avond lichtvoetigheid. Je geniet hier van een drie-, vier- of vijfgangen diner, uiteraard begeleidt door de lekkerste wijnen. Italiaanse wijnen, om precies te zijn, want de voorliefde van de gastheer.

De mannen achter Zaagmolen komen uit die veelbesproken ‘Nouveau Ruig’-beweging. Na hun messen jarenlang geslepen te hebben bij Rijsel en Gebr. Hartering was het tijd voor een eigen zaak: een plek waar ze ‘gewoon’ lekker konden koken. En dat is precies wat hier bij Zaagmolen gebeurd. Er wordt lekker voor je gekookt, al zou ik het persoonlijk niet ‘gewoon’ willen noemen. Wel licht, luchtig en overzichtelijk. Dat wil zeggen: je borden liggen niet veel met de meest uiteenlopende ingredienten, maar zijn simpel opgebouwd, met vooral veel groente in de hoofdrol. En net even in een andere samenstelling dan je gewend bent. Last but least: na vijf gangen genieten, en wat kaas om af te toppen, heb je niet het gevoel dat je de komende drie dagen moet inruimen om uit te puffen.

Kortom: lichtvoetig. Ook qua interieur. De letterlijke vensterbank vraagt om een informele avond gezelligheid, met lief of vrienden. En al helemaal lichtvoetig qua gastheer- en vrouwschap. Zij zijn dat kersje op die spreekwoordelijke taart, door met gepaste afstand doch met passie en zorg de avond tot een geheel te maken.

Om kort te gaan: Zaagmolen is een restaurant om te gaan genieten, en het leven te vieren. Op een lichtvoetige manier.

>>> Heeft Zaagmolen onverhoopt geen plek? Dan hebben wij gelukkig nog de ‘Tip 10 – Best beoordeeld’ (door jullie!) achter de hand!

Zaagmolen

Tweede Jan Steenstraat 3

Zaagmolen restaurant Amsterdam De Pijp

Zaagmolen restaurant Amsterdam De Pijp