Uitgelicht standaard

Sinds een dag of twee, vlinders in mijn hoofd
Sinds een dag of twee, aangenaam verdoofd,
‘k Was haast vergeten hoe ’t voelt om verliefd te zijn

Het moge duidelijk zijn. Ik ben verliefd. Na jarenlang op mijn eigen roze wolk genaamd De Pijp te hebben geleefd, heb ik onlangs de grote oversteek gewaagd. Over de Amstel. Om precies te zijn naar Amsterdam Oost. Een zaterdag lang rondzwerven langs oude bekende en nieuwe places to be. En dat alles in het kader “kijk eens wat verder dan je neus lang is”.

Amsterdam Oost was in mijn beleving namelijk de plek waar je vooral heel erg hard doorheen moet fietsen, zonder te stoppen. Maar sinds mijn rondje door het oosten, trap ik voortaan wat slagen langzamer. Want Oost is genieten. Het is nieuw, fris, jong, gezellig en er is vooral veel te beleven. De komende tijd dus wat minder Pijp bij Catch – het is tijd voor wat wijze lessen uit het Oosten.

Na een oproep via Facebook (‘where to go????’) kreeg ik van meerdere kanten de gouden tip om eens een bezoekje te brengen aan de Sumatrastraat nummer 28-30. Hier is Comfort Caffè gevestigd, een plek die je leven plezierig maakt (aldus de website). En dat klopt! Voor ons begon de grote rondrit op een mooie zomerdag dus op deze plek, met een sapje, een koffie en een lekker broodje, want plezieriger dan dit kan je leven op de zaterdagmorgen eigenlijk niet worden.

Op aanraden van de zeer vriendelijke dame van de bediening kozen wij voor een broodje Bresaola con parmigiano Reggiano (zie foto) en een Club Sandwich, met gerookte kippenborst, pancetta, tomaat en zaaaalige (serieus, ik overdrijf echt niet!) truffelmayonaise. En dat alles begeleidt door de zon op den bol, op de stoep voor de zaak.

Het leuke van Comfort Caffè is dat je hier eigenlijk de hele dag kunt vertoeven. Vooral als het zonnig is. Want hoe leuk het interieur ook is: voor op straat in de zon een ontbijtje, kopje koffie of een lekkere lunch is toch het beste dat er is. Zeker als de meute zich zich gedurende de dag langzamerhand als een zonnewijzer verplaatst. Zodat je dus in de middag eindigt in de tuin, wederom in de zon, maar dan met ’n glas prosecco in de hand.

Comfort Caffè is voor mij een zaak die iedere wijk in Amsterdam zou moeten hebben. Het is er modern, hippig (vooral ook dankzij de levensgenietende Amsterdammers op het terras) maar wel huiselijk genoeg. De vriendelijkheid van de bediening staat haaks op de arrogantie van het vaak ietwat te jonge en onervaren personeel bij de places to be in het Centrum, de Jordaan of De Pijp. En bovendien is er voldoende zon mét terras, en het eten gewoon lekker. Kijk. Dat is pas een visitekaartje voor je eigen stadsdeel.

Comfort Caffè
Sumatrastraat 28-30
T.020 4630092
www.comfortcaffe.nl