Uitgelicht standaard

Er zullen maar weinig mensen zijn die ooit in hun eigen stad een hotelletje hebben gepakt. Een quick en dirty kwalitatief onderzoek in mijn omgeving (n=15) leerde mij dat van al mijn vrienden eigenlijk niemand ooit een hotel heet uitgeprobeerd in Amsterdam. Enige uitzonderingen daargelaten: de traditionele huwelijksnacht (want geen groter anticlimax dan na een geweldig feest met kater in eigen bed wakker worden) en – maar dit was helaas maar 1 persoon – een wilde nacht met een toerist. De hotelkamer kwam er gratis bij, zeg maar.

Maar eigenlijk is dat zonde. Daarom is er nu: de Amsterdamse Hotelnacht. Van 12 tot en met 13 januari. En tijdens deze nacht kun je bij tal van hotels voor slechts E. 65,- een kamer boeken. En krijg je er ook nog twee kaartjes bij voor één van de talloze feestjes in de stad. Haast je wel, het aanbod is schaars en de echte cherries on the cake (denk Andaz en Conservatoriumhotel) zijn er al tussenuit gesnoept. Maar enkele van de NH-hotels zijn nog wel gewoon te boeken, net als het Hilton Amsterdam. Die dan alleen weer voor de dubbele prijs. Maar al met al nog prima keuzes dus!

O ja, naast hotelheerlijk slapen kun je dus ook gaan stappen en deelnemen aan allerlei events in de stad. Denk aan schaatsen op het dak van Hilton Doubletree, een biologische nachtmarkt bij het Conscious Hotel in het Vondelpark, meedoen aan een kussengevecht bij NH Hotels, een cocktailparty bij Floor 17 in het Ramada Apollo of – en dat is misschien wel onze favoriet – uit je dak gaan in de historische Olofskapel van het Barbizon Palace. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Amsterdamse Hotelnacht
12 t/m 13 januari