YamYam Trattoria Pizzeria in Amsterdam West

Met de overload aan nieuwe restaurants zou je soms bijna vergeten dat er ook geweldige plekken zijn met een jarenlange staat van dienst. Toen ik laatst een plek zocht voor een avond ongedwongen plezier, herinnerde ik me een tip van Chris Naylor, de chef van het geweldige restaurant Vermeer: YamYam. Geen sterren, geen opgeflufte borden, geen bediening in een strak gareel, maar gewoon pizza. Gegarandeerd lekkere pizza.

Deze trattoria in West is namelijk al sinds 1999 een begrip in Amsterdam. Simpelweg omdat zij hun tijd ver vooruit waren met de houtoven. Nog voordat alle hippe pizzabakkers en consorten in ieder stadsdeel met deze rokende rakker ruimschoots te vinden waren (geen klacht overigens!), stond deze smaakvolle, flinterdunne lekkernij bij YamYam al jaren op de kaart. En daarmee waren, zijn én blijven ze gewoon een historisch-culinaire verademing voor de (pizza-)liefhebbers in het mooie West. En ver daarbuiten.

YamYam is namelijk precies wat het moet zijn: in de eerste plaats een knus buurtrestaurant. Met bediening zonder fratsen die misschien wel een lichte efficiëntieslag zou kunnen gebruiken maar eigenlijk liever niet omdat ze alles goedmaken met hun allervriendelijkste inborst. En verder een licht chaotische plek door het continue komen en gaan families, vriendengroepen en “setjes”, die allemaal op zoek zijn naar een ongedwongen avond met wat Italiaans soulfood. En alleen uit dat laatste blijkt al hoe voortreffelijk goed ze al jaren zijn. Dat de pizza’s van YamYam voedsel voor de ziel zijn, dat is een ding wat zeker is. Grote favoriet bij ondergetekende: de YamYam. De combinatie van mascarpone, achterham, truffelsaus, rucola en parmezaan vind ik namelijk simpelweg rijkelijk onweerstaanbaar. Het is een bommetje Italiaanse krachtpatsers in één hap. Een Peroni erbij en ik hoor het Nessun Dorma van de opera Turandot al in mijn oren galmen. Heerlijk…

Niet zo’n fan van pizza? Dan moet je alsnog naar YamYam. Zowel wanneer je er nog nooit geweest bent als wanneer het weer een tijd geleden is geweest. De overige lijst aan antipasti, pasta’s en second maken dit restaurant tot een “naartoe-fiets-plek” bij de eerstvolgende mogelijkheid. En vergeet dan vooral het geheel niet af te toppen met een scroppino. What else?

YamYam Trattoria Pizzeria

Frederik Hendrikstraat 88-90

>>> Hungry for more: het moge duidelijk zijn dat Chris Naylor weet wat lekker is, dus schuif eens aan bij zijn Restaurant Vermeer. Een klein tikkie duurder, maar dan heb je wel wat. Groenten bijvoorbeeld!

YamYam Trattoria Pizzeria in Amsterdam West

YamYam Trattoria Pizzeria in Amsterdam West