Finch Amsterdam Jordaan

“Goedemorgen Kater, volgens mij voel jij je een stuk beter dan ik deze ochtend…”

Wat te doen als het gisteravond echt uit de hand is gelopen? Simpel. Als je in de buurt van de Jordaan bent, dan linea recta door naar Finch aan de Noordermarkt. Want hoe leuk wij het ook vinden om op pad te gaan naar nieuwe plekken in de stad, soms heb je gewoon behoefte aan een bekend recept. En daar hoort Finch wat ons betreft bij. Om je kater weg te spoelen, om een zondagmiddag eindeloos te hangen, maar het is zelfs soms geschikt voor een eerste date.

Het fijnste bij dit soort vertrouwde adressen is dat je namelijk niet moeilijk hoeft te doen. Je nonchalante knot hoeft er niet à la Nikkie Plessen bijgedraaid te zitten, je baard hoeft niet hipper-de-pip te zijn bijgewerkt, je kledingkast hoeft niet tot op de bodem uitgeplozen te zijn. Je mag er gewoon zijn. En uiteraard mag je het hier allemaal wel (voor) doen hoor, daar niet van. Maar als je er even een keertje niet aan toekomt, geen nood. Zoek dan gewoon een plekje aan de bar, bestel een cola en een tosti om even bij te komen, en als je je in goed gezelschap verkeerd, dan zit je er gewoon 3,5 uur later nog. Met een tweede fles wijn, een lading bitterballen en overheerlijke truffelpizza. Dat is pas genieten in het hier en nu.

>>> Benieuwd naar de andere must-go-to’s van de Jordaan? Laten we daar nu samen met onze lezers een grandioze Tip 10 hebben samengesteld…

Finch

Noordermarkt 5H

Finch Amsterdam Jordaan tosti