Uitgelicht standaard

Soms duurt het even voordat je iets moois ontdekt. Zo heeft Bosco in Oud-West toch echt al een aantal jaren geleden de deuren geopend maar was ik er laatst voor het eerst. Geen idee waarom, de Bosboom Toussaint is één van mijn favo culistraatjes met zaken als Pastis, Café Toussaint en De Italiaan. Vooral het pleintje wat grenst aan de Constantijn Huygensstraat is net Zuid-Europa in het klein. Het rustige van de Toussaint, het drukke van de Constantijn Huygens, dé perfecte spot om te genieten van een wijntje terwijl je kijkt naar langsracende stadgenoten. The best of both worlds, dus.

Dat had Bosco al lang in de gaten natuurlijk. Precies op de hoek tussen – je raadt het al – de BOsboom Toussaint en de COnstantijn Huygensstraat kun je heerlijk eten en drinken. Bosco lijkt op het eerste gezicht een een typisch eetcafé waar je saté en burgers op de kaart verwacht maar niets is minder waar. Bosco werkt namelijk niet met een menu, de gerechten wisselen regelmatig en passen bij de tijd van het jaar. Laat het personeel je vooral vertellen welke wijn bij de gerechten past, bijna alle wijnen serveren ze ook per glas. En voorafgaand aan dit lekkers krijg je ook nog eens een heerlijke amuse van het huis.

Dit alles eet en drink je natuurlijk bij voorkeur op hun zonovergoten terras. Het avondzonnetje schijnt nergens op de Toussaint zo lang door als hier. En op koude maar mooie herfstdagen (we moeten er nu toch echt aan geloven) is het hier ook prima toeven, de warme dekentjes liggen al voor je klaar. De look en feel van een gezellig eetcafé, maar dan wel eentje met bovengemiddeld lekker eten en top bediening. Bosco is letterlijk the best of both worlds.

Café Bosco
Eerste Constantijn Huygensstraat 9