Vrijdag, tijd voor weekend. Er is de komende dagen waanzinnig veel leuks te doen in de stad én het is ook nog eens prachtig weer. Enjoy!

  • In West is nog tot en met 10 oktober de Pieperboetiek op de Jan Evertsenstraat. Dus fans van de good old aardappel zijn hier helemaal op hun plek. In deze pop-up store vind je namelijk meer dan de kruimige of vastkokende pieper die al eeuwen in de supermarkt ligt. Leuk!
  • Ga zondag naar het grootste openluchtcafé ter wereld: het Bankjescollectief. Je kunt voor je huis een buurtbankje omdopen tot lokaal café. Er doen dit jaar veel bankjes mee, dus check de site voor de gezelligste bankjes bij jou in de buurt!
  • Visliefhebbers gaan dit weekend naar het Foodcenter in de Jan van Galenstraat. Hier vindt namelijk het Vis&Seizoenfestival plaats, met je raadt het al, alles over vis. Niet alleen kun je smullen van de lekkerste vis, ook zijn er workshops en lezingen.
  • Heb je Chef al gezien? Must-see voor culi’s. Ga dan vooral de film zien in de Filmhallen. En while your at it, ga dan ook gelijk langs bij Meat West voor een waanzinnig stuk vlees. Binnenkort meer over deze hotspot op Catch!
  • Geniet van de laatste nazomerzonnestralen op het Westergasterrein tijdens de Sunday Market.
  • Reserveer alvast voor de Vegetarische Restaurantweek, die maandag van start gaat. Een ode aan de vegetarische keuken, die tegenwoordig gelukkig zo veel meer is dan de quiche met geitenkaas. Van 6 tot 16 oktober.
  • Je kunt er bijna niet omheen: de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf zijn weer begonnen. Ook voor culi’s is er gelukkig genoeg om hebberig van te worden. Onder andere Carrasco Amsterdam staat hier met een stand met heerlijke Jamon Iberico. Er worden zelfs speciaal cortadores overgevlogen uit Spanje om de ham te snijden!