Het bekende pop-up restaurantconcept Paper Planes heeft zijn biezen gepakt en is neergestreken op een nieuwe stek in de stad. Het Amerikaans-georienteerde ontbijt-brunch concept is namelijk verhuisd van de Frans Halsstraat naar hartje centrum, restaurant Nacional welteverstaan. En dat betekent de komende maanden een mix & match van Californische invloeden met een vleugje New Yorkse brasserie.

Paper planes nacional Catch52Een prima combinatie als je het ons vraagt. Hoewel het aantal ei-fijne gerechten van de oorspronkelijke kaart wel iets is teruggebracht, brengt de samenwerking namelijk wat frisse, luchtigere gerechten met zich mee. Onze aanrader wat dat betreft van de kaart? De mashed avocado on toast. Definteley. Mark our words overigens: een nieuwe trend in town, als je het ons vraagt. Zo zagen we deze combinatie ook al bij Mr. Porter op de ontbijtkaart staan, maar daarover een andere keer meer. De menukaart zelf staat nog niet volledig geschreven in steen, en zal de komende tijd verder worden aangevuld met enkele klassiekers uit de Nacional-keuken, waaronder enkele warme gerechten.

Het is in ieder geval bewonderenswaardig om te zien hoe een pop-up concept als Paper Planes bestand lijkt te zijn tegen de tijd: de (vaste) menselijke entourage lijkt maar niet af te nemen waardoor bestaande restaurants op daluren alsnog een flinke boost te kunnen geven. Wellicht hoog tijd dat andere horekaffers dit fenomeen toch maar eens gaan volgen? Tussen het geweld van alle nieuwe horecazaken zijn er volgens mij nog voldoende plekken in de stad waar huis en haard zonder problemen overgenomen kan worden.

Maar voor nu geldt: mocht je nog een ontbijt annex brunchlocatie zoeken tussen de spelonken van het Leidseplein: dan zou Paper Planes zo maar eens uitkomst kunnen bieden.

Restaurant Nacional ft. Paper Planes
Kleine Gartmanplantsoen 11A

>>> Zin om te brunchen? Check onze Tip 10 met jullie favo brunch hotspots in town!