Uitgelicht standaard

Bardot menukaartDe Van Limburg Stirumstraat in Amsterdam West is een beetje een aparte straat. In positieve zin. Je vind er namelijk een leuke mix tussen buurtwinkel en grote supermarkt, schimmige coffeeshop en fijn terras, steengoede bakker en al jaren de beste nachtwinkel van Nederland (serieus, ga een keer shoppen bij de Avondmarkt, je verwacht het niet maar het brood, de kaasjes en worstjes zijn hier zó lekker!). Alleen niet veel mensen kennen de straat, die een beetje verborgen zit het Westerpark en de bekendere van Hallstraat en Marnixstraat. Qua horeca in de buurt zoeken mensen het dan ook eerder op deze plekken dan op de Van Limburg Stirumstraat. Zonde, want je hebt hier echt wel leuke zaakjes. Piet de Gruyter bijvoorbeeld is al jaren de favoriet van de buurt en bij Nostimo op het terras aan de ouze en dolmades waan je je zomaar op een Grieks eiland. En nu is daar ook Café Bardot bijgekomen.

En daar mag de Van Limburg Stirumstraat blij mee zijn. Want dit is typisch zo’n leuk buurtcafé waar je terecht kunt voor een lekker ontbijtje of lunch op een luie zondag, een borrel op het terras of – zoals in ons geval – een heerlijk diner. De kaart heeft Italiaanse en Mediterraanse invloeden met veel vis. Denk kreeft, zeebaars, een heerlijke bouillabaise en spaghetti vongole. Maar je kunt hier ook een lekker kippetje of een goed stuk ribeye eten. En voor wie zin heeft kan ook met de voetjes van de vloer, in het weekend is er ’s avonds een DJ! En vergeet vooral niet even een bezoekje te brengen aan de wc. Grote inspiratiebron voor Bardot is natuurlijk Brigitte, en die houdt alles met een grote knipoog in de gaten.

Bardot charcuterie

Bardot is net een paar weken open en ze zijn nu al een boost voor de buurt. Ik hoop dat hierdoor ook meer zaken zullen volgen. Het is namelijk nergens voor nodig om deze buurt uit te gaan voor een leuk terras, een goed glas wijn of een lekker bord eten. Daar is de Van Limburg Stirumstraat veel te leuk voor!

Bardot
Van Limburg Stirumstraat 14A
T. 020 223 6020

Bardot ribeye Bardot Vongole