“You had me at hello”. Een legendarische tekst van Tom Cruise in de rol van Jerry Maguire, in de tijd dat ‘ie nog leuk was, zeg maar. En ik ga de uitspraak voor de gelegenheid gewoon maar weer eens uit de kast trekken. Beter goed gejat, dan slecht verzonnen, en wel om deze reden.

Naar aanleiding van mijn bezoek aan restaurant De Kersentuin kreeg ik namelijk een uitnodiging. Van Chef Wessel zelf. Om toch die tosti van hem maar eens te komen proberen, aan zijn Chef’s Table, want hij vond het hoog tijd dat mijn favorietenlijstje eens geüpdate werd. Voor iedereen die het gemist heeft: ik heb altijd zo mijn ‘favorites’ gehad. En stond een zaak – meestal dankzij een signature dish – eenmaal op mijn lijstje, dan bleef het daar over het algemeen een paar jaar keurig staan. Noem het een culinaire vorm van merkentrouw.

Een van die favorieten uit een grijs verleden, was de Croque Mademoiselle, een signature dish uit de tijd van De Kersentuin van toen. Een combinatie van foie, brioche, kwartelei, truffel… it blew me away. Maar ja, “das war einmal’, zouden onze Oosterburen zeggen. En zegt Wessel al helemaal!

En gelijk heeft ie: vergeet de croque, laten we dit jaar vooral met zijn allen aan de tosti gaan! ‘Cause it had me at hello! Ook hier wederom briochebrood, met een beetje foie, maar nu vooral omringd door heel veel soorten bietjes. Glas Vouvray ernaast, uitzicht op de keuken, een goed gesprek, en klaar.

De Kersentuin tosti foie Amsterdam Catch52

Als ik de laatste jaren een beetje zelfkennis heb opgedaan, dan kan ik je nu al verzekeren dat dit gerecht bij mij over tien jaar nog steeds op de kaart staat. En hoop ik dat Chef Wessel zichzelf dan inmiddels nog weer verder, hoger of anders maar vooral in meest positieve zin van het woord op de kaart heeft gezet. Mocht er nog enige scepsis zijn over De Kersentuin zelf vanwege wellicht vroeger tijden: ga echt eens kennismaken met Wessel. De Telegraaf zei het misschien wel als mooiste van alle recensies so far: “De 31-jarige Ruijmgaart heeft grote schoenen te vullen, maar lijkt daar geen enkele moeite mee te hebben. Van De Kersentuin gaan we ongetwijfeld weer vaker horen.” (trust me, al was het dus maar vanwege zijn tosti).

Chef Wessel, mijn opa zou zijn hoed voor je afnemen. Mijn oma zou je ‘een tien met de griffel en een zoen van juffrouw geven’. Ik ga een beetje met de tijd mee en stuur je zo via Whatsapp wel even een hele rij emoticons aan complimenten!

>>> Maar natuurlijk staat er naast de tosti nog veel meer lekkers op de kaart van De Kersentuin. Hebben wij proefondervindelijk ondervonden.

Restaurant De Kersentuin

Disselhofplantsoen 7

PS: De Kersentuin heeft natuurlijk een Chef’s Table. En die zit heerlijk. Maar wil je pas een echt goed uitzicht over de keuken? Vraag dan bij je reservering om tafel 141 (perfect voor 2). Chef’s order.

>>> Meer weten over die drijvende kracht achter De Kersentuin – noem het maar 10.0? Wij laten je binnenkort kennismaken met Wessel Ruijmgaart zelf!