Uitgelicht standaard

De Hallen in Oud-West: Halte 3, Meat West en natuurlijk de Foodhallen. Je moet als Amsterdammer wel echt onder een steen hebben geleefd als je de Grote Drie nog niet kent. Veel over geschreven, veel over gehoord, hoogste tijd om zelf te testen. Over de Foodhallen kunnen we kort zijn: druk. Veel. Te. Druk. Mijn tip: ga op een door de weekse dag tijdens kantooruren, grootste kans dat je een tafeltje inclusief stoelen voor jezelf hebt en niet een half uur in de rij hoeft te staan voor een bordje lekkers of een lauw glas wijn. Buiten kijf staat natuurlijk dat dit een fantastische aanwinst voor de stad is en je er geweldig kunt eten. En pal naast de Foodhallen vind je Meat West. En over Meat West kunnen we ook kort zijn: vlees. Goed vlees.

Want natuurlijk ga je voor de meat naar Meat West. Bij binnenkomst zie je de stukken vlees al hangen in de rijpkast. Goeie binnenkomer. En hoewel het natuurlijk een grote ruimte is waar je zit, blijft het wel knus. De zitkuipjes aan de zijkant, de gezellige bar en ook het leuke personeel zorgt voor een topsfeer. Maar de echte eyecatcher is toch echt de open keuken. Je ziet de koks hard werken voor jouw stukje vlees. En dat proef je. Want hoewel tegenwoordig echt veel goede vleesrestaurants in de stad te vinden zijn is het vlees bij Meat West echt één van de beste. Mals, smaakvol, die lekkere pure grillsmaak en ook de bijgerechten zijn echt top. Knapperige frietjes, geroosterde tomaatjes en de homemade kruidenboter is echt to die for.

Meetlovers hebben er dus een nieuwe favo hotspot bij. Geen carnivoor? Dan hoef je Meat West zeker niet over te slaan. We proefden namelijk ook de gemarineerde zalm en die deed zeker niet onder voor het vlees. En voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Je hebt al een Lady Steak voor nog geen 20 euro. Enige minpuntje: de wijn is wat aan de prijzige kant. Maar ach, borrelen doen we wel bij de Foodhallen, hier kom je voor het vlees. Want geloof ons: the meat at Meat West is one of the best.

Meat West
Bellamyplein 10
020-2181776