Groenten. Ga er maar eens aanstaan tegenwoordig. Niet alleen omdat het ene vleesrestaurant na het andere opent, maar ook omdat iedereen er opeens wat mee heeft. En wat van vindt. Het moet allemaal zo biologisch, gezond, veganistisch en superfoodfahig mogelijk. We zouden bijna vergeten dat je van groenten ook heel erg kunt genieten. Dat een groentemaaltijd niet alleen iets is dat je eet omdat het gezond is, maar omdat het gewoon ontzettend hartstikke lekker is. En gelukkig voor ons kunnen we dit vanaf morgen volop gaan meemaken in Roomservice at Olof’s.

Roomservice Olofs Amsterdam Catch52

Want wat doe je als NH Hotel Barbizon Palace – en dus ook restaurant Vermeer – noodgedwongen de deuren een paar maanden moet sluiten vanwege een renovatie? Niet stoppen, in ieder geval. Nee, dan ga je gewoon een paar deuren verder. En – wat een lucky bastards – die paar deuren verder is in dit geval gewoon de prachtige Sint Olofskapel. Die voor de gelegenheid is omgetoverd tot pop-up restaurant waar dus chef Chris Naylor vanaf vandaag officieel de scepter zwaait.

En groenten, die kun je dus wel toevertrouwen aan Chris. Marianne schreef er al eerder over: deze man ademt groenten. Het komt uit z’n tenen als hij er over praat. Groenten zitten in z’n poriën, in z’n hart. Hij krijgt er sterretjes van in z’n ogen. De beste man is misschien een tikkeltje verlegen, maar juist dat maakt hem zo aaibaar. Zijn overtuiging, zijn passie voor groenten, en hoe die doorvertaald worden op het bord, het is mooi om te zien. En het mooie is dat Chris vlees helemaal niet afschrijft. Sterker nog, hij moedigt je juist aan om van een goed stuk vlees of vis te genieten. Het is alleen: chef blijf bij je leest. En dat weet hij als geen ander. Geef de man een stuk groente en hij maakt er een heerlijk kunstwerk van. Vlees, dat laat hij graag over aan anderen.

Roomservice Olofs Amsterdam biet Catch52

Het menu bestaat dus, inderdaad ja, uit groentegerechten. Waar je kleine vlees- of visgerechtjes bij kunt bestellen. Vlees wordt geleverd door Brandt en Levie, dat zit dus wel goed. Wij mochten een aantal gerechtjes van de kaart vast voorproeven in kleine vorm. En what can we say: het is heerlijk. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige ruimte gehad. De Sint Olofskapel op zich is al prachtig, maar de mensen van NH Barbizon Palace hebben er echt iets heel erg moois van gemaakt. De ruimte is enorm, maar door de indeling voelt het aan als een huis(hotel)kamer. Let vooral op de leuke hoteldetails: de nachtkastjes, lampjes, gordijnrails en kastjes komen rechtstreeks uit de hotelkamers.

Deze plek heeft alles in zich om een geweldig succes te worden. Vanaf zaterdag na de opening van de Hotelnacht kun je er terecht, tot en met 30 april. De eerste avond zit al bomvol gereserveerd, we gaan zien of ze deze positieve tendens weten vol te houden. Het begin is in ieder geval goed.

Roomservice at Olof’s
Zeedijk 2a

Roomservice Olofs kapel Amsterdam Catch52

>>> Van groenten uit Amsterdam genieten na april? Gewoon een bezoekje doen aan Vermeer. Ze zijn dan weer up & running. Lees hier de review van Marianne. Het was een culinaire ervaring om nooit te vergeten…