Uitgelicht standaard

Zin in een ordinair kopje koffie? Ga dan NIET naar Screaming Beans. Misschien wel naar ‘the original’ in de negen straatjes, maar ik zou niet zo snel de locatie in de Helmersbuurt binnenstappen. Hier serveren ze namelijk geen bakkie pleur, maar een belevenis. Of zoals ze het zelf omschrijven: perfect coffee, exclusive wines and gastronomic cuisine. En dat was dus even schakelen toen ik binnenkwam.

Gelukkig was het bijbehorende gezelschap uitermate flexibel, en zelf ook niet vies van een lekker glas wijn. En dus hebben wij de koffie gelaten voor wat het was, en aangevallen op de wijnkaart. Voor ieder wat wils, en met prima advies. Een kleine tegenvaller tijdens het wijntje? Het ontbreken van de borrelkaart. Want die hebben ze namelijk niet. Tot zover het stillen van de lekkere trek met een bitterballetje of een broodje met smeersel. Te gewoon waarschijnlijk. Het goede nieuws is wel dat in plaats daarvan je een hapje kunt bestellen van de kaart. Opgedeeld op basis van de prijs (van respectievelijk 10, 15 en 20 E-tjes), en die prijs is dan weer afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Maar dat was dan ook alles wat we op te merken hadden.

De zaak valt in ieder geval tussen het kroeggeweld van de Helmersbuurt. Een tikje (te) hoogdravend, of is het ‘gewoon’  een kwestie van je eigen zaak voor een bepaald segment willen positioneren? Ik denk het laatste. Want ook de ‘Academy‘ lijkt volledig binnen het gemarketeerde plaatje te vallen. Vergelijk het met de Hamburger University voor het McDonalds personeel, maar dan op het gebied van wijnen en latte art. Ook te b(ez)oeken als ‘externe leek’ trouwens.

Het ideale moment voor een bezoekje aan Screaming Beans? Ik zou zeggen voor een romantisch diner voor twee (dan wel met goedgevulde portemonnee, want de E 75 voor de proeverij ligt wellicht wat boven budget voor de student of starter) of voor een glas wijn met vrienden. Wel inclusief een passende ietwat opgedofde outfit en een paar killerheels (voor de ladies dan). En voor een kop koffie  tussendoor? Kan wel, maar dan nog steeds in eerder beschreven tenue, en zonder kinderwagen. Dan val je ook niet uit de toon bij de opgejurkte dames van de bediening.

En natuurlijk te allen tijde, als je jezelf een perfect coffee, exclusive wine of een bordje gastronomic cuisine gunt. Want ook dat moet zo af en toe best kunnen!

Screaming Beans

Eerste Constantijn Huygensstraat 35
T. 020 6160770