Het goede nieuws: het is vandaag vrijdag! Het beste nieuws: het lenteweer lijkt voorlopig nog even aan te houden. En dat maakt het weekend nog stralender dan dat het uberhaupt altijd is. Nog een gaatje over in je agenda? Dan komen deze weekendtips wellicht ‘in handy’. Happy weekend!

  • Bij Clubkoffie draait het vrijdag en zaterdag voor de gelegenheid eens niet om koffie en club’s, maar om hartverwarmend Indonesisch eten volgens grootmoeders’ recept. De Boemboe Club heeft vanaf vijf uur de culinaire touwtjes in handen. We like!
  • Bij restaurant Het Bosch draait het op vrijdag allemaal om truffel. Want wie zegt dat je truffel alleen hartje winter kunt eten? Zes gangen zwart goud. Prima excuus om uit eten te gaan, als je het ons vraagt.
  • Ook zo’n zin in wijn? Komt dat even mooi uit! Dit hele weekend is er namelijk het Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek. Oneindig veel wijnen, oneidig veel wijn-spijscombinaties en daarmee oneindig veel plezier.
  • Draag je steentje bij aan de Amsterdamse lunchcultuur, en ga lunchen in de herberg van Jan en Marije, oftewel Auberge Jean & Marie. Ons advies: bestel de steak tartare mét een glas Bandol uit de Provence. Dan wil je nooit meer naar huis. Dineren is overigens ook een optie.
  • Altijd al willen leren shaken als een pro? Nederlands beste vrouwelijke bartender Tess Posthumus leert je alle tips & tricks tijdens Tess & The Tailors in Bar The Tailor.
  • Zondag = brunchdag. Laat de champagnekurken knallen en ga je volledig te buiten tijdens de Izakaya Supreme Brunch! Op zoek naar een brunchplek voor de hele familie? Dan zit je goed bij Brooks, tijdens de Boozy Brunch.
  • Met een katertje uit bed op zondag? Geen probleem. SNCKBR heeft voortaan de G.H.B.: een Green Healthy Brunch. Inclusief zondagse muzieksetjes van de DJ en onbeperkt mimosa’s. Alle groene shotjes zijn ‘on the house’.
  • Ook bij Jansz. draait het deze zondag allemaal om familie. De Jansz. Family Sundays staan garant voor snelle service, een uitgebreid kindermenu en zelfs een speelruimte met toezicht. Oh ja, en uiteraard een heerlijke menukaart voor de volwassenen!
  • Zin in een lekker vissie? Het is weer ‘Sunday Funday’ bij onze favoriet John Dory. Geloof ons: dit wil je niet missen. Begin met een paar lekkere bites, en laat je vervolgens verrassen door de lekkerste gerechten uit de keuken van chef Arjan Wennekes.
  • Of ga gewoon een ijsje eten. Bijvoorbeeld bij de IJsboutique. Het is per slot van rekening lente, en dan mag dat.

>>> Voor alle buitenmensen onder ons: check onze Tip 10 – Voorjaarsterrassen (2017) en zoek de zonnestralen op!