Apt. Amsterdam bar cocktails

Leuk hoor, lekker eten. Maar een beetje zelf-respecterende horecazaak heeft natuurlijk ook een ‘signature drink’. Hoog tijd om ’tot op de bodem’ voor jou uit te zoeken wat, waar en door wie geschonken wordt. Welkom bij Gin & Topics – omdat het perfecte drankje de tongen losmaakt. Op ieder moment van de dag.

‘Posh the Pineapple’ – Apt. Amsterdam

Ingredients: ananassap, Absolut Elyx Wodka (een veel zachtere wodka dan reguliere wodka), limoensap, Martell VS Cognac en Island Fruits bitter

Apt - Amsterdam - cocktail pineapple

Talking about a serious cocktail! ‘Posh the Pineapple’ wordt in deze vorm nergens anders geschonken dan in Apt. (uit te spreken als A-P-T), de kersverse bar in het voormalige Odeon. Dat ligt enerzijds aan de de smaak: de cocktail werd speciaal voor Apt. ontworpen door cocktailshaker van het jaar Tess Posthumus. En anderzijds aan de manier waarop deze geschonken wordt. In een enorme koperen posh pineapple. Helemaal in de stijl van Apt.

En de smaak? Zoetig, maar niet te, fris en sprankelend. Met precies dat little bit of extra dat volgens ons de perfecte cocktail typeert: je wordt er nieuwsgierig van. Bij iedere slok proef je weer andere smaken en wil je meer, meer, meer. What a way to start your evening!

To drink on which occasion? Anytime. Als je iets te vieren hebt, een lange dag achter de rug hebt, of gewoon zin hebt om jezelf te verwennen.

>>> Leuk zo’n cocktail, maar wil je weten wat wij van Apt. vonden? Check snel ons review!

 

Deze ‘Posh the Pineapple’ werd je geserveerd door niemand minder dan…

Vince. Barkeeper sinds 2008.

Apt. Amsterdam bartender Vince

Tijdens een stage bij de Fabulous Shakerboys leerde Vince van cocktailmeester Remco Babay zijn allereerste cocktail te shaken: de Scofflaw Cocktail. Hier bloeide de liefde op voor smaak, en die is nooit meer weggegaan. Vince was in de loop der jaren nog in verschillende andere zaken te vinden: van het rauwe ellebogenwerk tot aan het pluche van 5-sterren hotels. Denk aan Doka, The Lobby en Floor 17. En nu dus de man achter Apt.

  • Altijd achter de bar (drankje): whisky, neat
  • Secret ingrediënt: “one thing is for sure: no great cocktail with crappy ice”
  • Shaken or stirred: “I love stirred cocktails, but still Enjoy watching a great shaking-technique”

Apt. Amsterdam
Singel 460

Weet jij een ‘signature drink’ die ook in de spotlights moet? Of vooral die leuke barman/-vrouw? Mail ons: info@catch52.nl, of of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!