Caffe Il Momento Amsterdam Singel koffie

I want a Sunday kind of love
A love to last past Saturday night
And I’d like to know it’s more than love at first sight…

Die Sunday-liefde heb ik vandaag gevonden, op een bankje aan de Singel, tegenover het befaamde Van Zuylen (geef toe, wie is hier niet mee groot geworden?). Daar zit namelijk Caffè Il Momento, een kleine koffiezaak, waar op zondag de een na de andere buurtbewoner aanschuift om te genieten van koffie. Serieus heerlijke koffie, met een lichte zweem van karamel, en vooral vol en romig; zo heb ik hem in tijden niet geproefd.

Ik heb nog even overwogen om deze liefde voor mijzelf te houden, maar ja, eigenlijk gun ik iedereen een ‘Sunday kind of love’. Een plek waar de tijd even lijkt stil te staan, terwijl de wereld om je heen doorgaat. Zo’n liefde waarvan je weet dat ‘ie de volgende dag, week of maand nog steeds op je zit te wachten. Op het bankje voor deze zaak gaat de zon vanzelf voor je schijnen, zodat je daarna fluitend op de fiets kunt stappen, de wijde wereld in.

En is er geen plek op het bankje? Wees niet bang, binnen in de pijpenla smaakt de koffie ook meer dan heerlijk. Dus doe eens gek, en pak een ‘Momento’ voor jezelf. See you next Sunday!

>>> Klaar met koffie? Loop dan eens onze ‘Tip 10 – Bij ons in de Jordaan’ af. Dan ben je minimaal een week 24/7 zoet…

Caffè Il Momento

Singel 180

Caffe Il Momento Amsterdam Singel koffie