Door 74 Amsterdam

Leuk hoor, lekker eten. Maar een beetje zelf-respecterende horecazaak heeft natuurlijk ook een ‘signature drink’. Hoog tijd om ’tot op de bodem’ voor jou uit te zoeken wat, waar en door wie geschonken wordt. Welkom bij Gin & Topics – omdat het perfecte drankje de tongen losmaakt. Op ieder moment van de dag.

‘Bikini Bottom’ – Door 74

Ingredients: lime juice, perzik puree, Burschik vermouth, rogge jenever, plum bitters, Romain Guistel champagne

Door 74 Amsterdam

Don’t let the name fool you. Dit is geen zoete tropische cocktail met een parasolletje erin. Dit is the real deal. Net zoals alle andere cocktails bij Door 74 is ook de Bikini Bottom een sterke, mooie en klassieke cocktail. Fris, met de perfecte balans tussen het kleine zoetje van de perzik, het zuur van de lime, de pit van de rogge jenever en de tinteling van de champagne.

To drink on which occasion? Wanneer je zin hebt om verrast te worden. Voor ons was het een klein lichtpuntje tijdens deze koude en gure winterdagen in maart terwijl we allemaal uitkijken naar de lente. En eigenlijk geldt dat voor alle cocktails van Door 74, geef de man of vrouw achter de bar de vrije hand en je wordt verrast door niet alleen de smaken maar ook de naam, de garnering en de manier van serveren. Bij Door 74 drink je geen average cocktails, het gaat om de hele beleving.

Deze ‘Bikini Bottom’ werd je geserveerd door niemand minder dan…

We  zaten bij Door 74 aan de bar bij maar liefst twee toppers: Tess Posthumus en Timo Janse.

Tess Posthumus

  • Barkeeper sinds: 2009
  • Altijd achter de bar: soda water met wat cocktailbitters erin, of een shotje Unicum
  • Secret ingrediënt: tabasco
  • Shaken or stirred: shaken

Nice to know: ook Tess heeft haar eigen signature drink, de ‘Tessmanian Devil’. En ja, die is net zo spannend als die klinkt. De ingrediënten? Gin, Lillet Blanc, Strega (Italiaanse kruidenlikeur, strega is heks in het Italiaans), citroensap, Creole bitters, tabasco en cayenne peper. Lekker pittig dus. Zoals ze het zelf zegt: “a little devil in a glass.” Zuur een spicy, de perfecte opkikker! Dus mocht je Tess tegenkomen: vraag om haar signature. You won’t regret it!

Timo Jansen

  • Barkeeper sinds: 2008
  • Altijd achter de bar: Bonifatius bitter
  • Secret ingrediënt: Sayah spekkoek likeur
  • Shaken or stirred: stirred whenever possible

Eigenlijk is iedere cocktail op de kaart een signature Door 74 cocktail. Je zult ze niet snel ergens anders tegenkomen. Er is iedere dag een andere ‘cocktail of the day’: unieke producten, garneringen, een leuke naam en een nog leukere omschrijving. De perfecte reden om vaker langs te komen, geen avond is hetzelfde bij Door 74!

Meer weten over cocktails én over golden duo Timo en Tess? Check dan vooral de Perfect Serve Barshow 2016. Op 23 en 24 mei kun je genieten van tastings, seminars, competities, en vooral veel proeven van nieuwe en bestaande drankjes. En natuurlijk van de cocktailkunsten van Timo en Tess.

Door 74
Reguliersdwarsstraat 74

>>> Zin in nog meer bijzondere cocktails en benieuwd wie Tess en Timo voorgingen? Check de signature cocktails van Apt. en Porem!