Iedere werkdag fiets ik door het Vondelpark naar kantoor. Vaak moet ik me dan een weg banen langs de hordes toeristen waarmee het park in het voorjaar en de zomer wordt overspoeld. Gelukkig is de tijd inmiddels weer aangebroken dat de Amsterdammers de fijne plekjes weer een beetje voor zichzelf hebben. En dat geldt niet alleen voor het park zelf maar ook voor het leukste restaurant in het park namelijk Vondelpark3. In de zomer hebben ze een prachtig terras en daar is het dan ook goed toeven in het zonnetje. Niet voor niets een van mijn favorieten. Maar ook zonder zomerzon is het goed toeven bij deze zaak! Nu dat terrasseizoen al weer ver achter ons ligt kruipen we tijdens deze koude en regenachtige dagen gezellig binnen bij de openhaard met een goed glas wijn en wat comfort food. Nou ja, de openhaard ontbreekt hier helaas nog, maar met dat comfort food en een knusse sfeer zit het bij Vondepark3 wel goed.

Eerder deze maand mocht ik hier al aansluiten bij het eerste kerstdiner van dit jaar. Hoe gezellig is dat? Helemaal volgens het traditionele plaatje met lange gedekte tafels, een gezellige groep vrienden en bekenden en een tafel vol met de lekkerste gerechten die je met heerlijk elkaar deelt. Denk winterse gerechten zoals eendenconfit met knolselderijpuree, rode kool en Calvados jus, een mooie runderrollade met pastinaak, peen, bietjes en Affligemjus en roodbaars met zoete aardappel, quinoa, venkel en wat rode peper. Super lekker en vooral heel gezellig!

Naast het shared dining concept met deze winterse gerechten wordt er ook ingespeeld op de groeiende behoefte van mensen om gezond te eten. Met de vele salade bars, vegetarische en zelfs flexitarian restaurants die dit jaar zijn geopend blijkt wel dat men steeds vaker bewust kiest voor gezond en mager eten. Hier wordt dus ook ingespeeld op die behoefte en sinds kort vind je op de kaart verschillende raw en vegan gerechten zoals een bloemkool tabouleh en pad thai. Een uitkomst voor alle gezondheidsfreaks. Kortom, of je nu gaat voor een uitgebreid Bourgondisch diner of voor de uber-gezonde tegenhanger er is voor ieder wat wils.

Kitchen en Bar Vondelpark3

Vondelpark 3

Vondelpark3 Amsterdam restaurant 1

Vondelpark3 Amsterdam restaurant 1