Uitgelicht standaard

That’s why I’m easy
Easy on a Sunday morning

Er gaat niets boven een relaxed zondaggevoel. Langzaam wakker worden. Ook de stad en je geliefde ontwaken openen voorzichtig de ogen. Terugdenken aan een mooie avond. The night before. Tijd voor een verlaat ontbijt. Het sporten kan nog wel even wachten. Maandag weer een nieuwe dag. Eerst nog een keertje omdraaien. Of juist eruit (voor hen met kinderen).

Tijd dus om (zij het soms ietwat vroeger dan normaal) wat te eten. Het liefst met vrienden. Zo wordt lunchen op zondag het nieuwe borrelen op vrijdag. De generatie 20-plussers van tien jaar geleden wordt namelijk oud. En zoekt als hippe ‘urban youngsters’ massaal vertier op een ander tijdstip van het weekend. En vooral naar plekken waar ook foodtrucks aanwezig zijn. Beter bekend als kekke wagens voorzien van minimaal 1 raampje, van waaruit je een hartig of zoetig snackje dan wel drankje kunt kopen om dit vervolgens in je uiteraard nonchalante outfit (we zijn immers nog steeds jong van geest) te kunnen nuttigen. Op gympen. En op de toffe liever zien dan gezien te worden locatie, ergens in Amsterdam. Die natuurlijk ook nog eens een beetje artistiek-cultureel is aangekleed, met een enigzins hoog Parade-achtig gevoel om het hele plaatje af te maken.

Voel je je al thuis? Of ietwat aangesproken? Welkom dan op de Neighbourfood Market, op het Westergasterrein. Een beetje hangen, een rondje lopen en genieten van de lokale eet- en vreetgewoontes van de Amsterdammer van nu. Een en al genieten dus. Inclusief hooibalen en picknickkleden (al is dit vooral iets dat de website beschrijft en hebben wij deze vooralsnog niet zelf kunnen ontdekken, maar dat terzijde). Vooral met vrienden en (ook de kleinste) familieleden een prima tijdsbesteding en dus een perfecte zondagmiddagactiviteit.

De markt vindt eens per maand plaats, aan het einde van de maand. Dit weekend hebben we geluk, want dan is er een speciale editie, in samenwerking met de design- en ambachtbeurs Meesterlijk. En duurt de markt ook nog eens vier dagen lang. Wel blijft de markt – gelukkig want schoenmaker blijf bij je leest – vooral draaien om ‘good food’. Nu nog alleen hopen op een mooie nazomer. Bij regen en koud weer vindt de markt plaats namelijk in de hallen.

Neigbourfood Market
27 t/m 30 september
12.00 – 21.00 uur