Uitgelicht standaard

Midden in de Staalstraat zit een hotel. Althans, een hotel, ze hebben om precies te zijn 1 kamer. Maar, als het aan Hotel Droog zou liggen, komen er veel meer bij. En gelijk hebben ze, want als we de gezellige plaatjes op internet mogen geloven (en dat doen we dit keer gezien de rest van het design), ziet de kamer er eclectisch genoeg uit om zowel binnen als buiten Amsterdam hoge (of in dit geval dan droge) ogen te gooien. Tel daarbij op een locatie gelegen tussen de schreeuwerigheid van het Rokin, de Nieuwmarkt, het Waterlooplein en de Wallen, en je claim to fame is gegarandeerd.

Droog 4Maar ja, wat moet je met een hotelkamer wanneer je zelf een prima stek hebt in Amsterdam? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar mijn devies: alsnog naar Droog toe gaan. Misschien niet zozeer om in te checken, maar wel voor een lunch. Of voor een klein shopje (dit dan weer vooral bedoeld voor de vrouwen). Want net als ieder ander zelfrespecterend hotel heeft ook deze stek meer te bieden. Naast een zeer royale conceptstore namelijk Roomservice.

Droog 2Nadat je je met je laatste restje zelfbeheersing via de winkel op de begaande grond naar de eerste verdieping hebt weten te worstelen, kun je bij Roomservice namelijk terecht voor de benodigde F&B. Zonder de hotelkamer te hoeven boeken. Denk aan ontbijt (wel pas nadat je riant hebt uitgeslapen, gezien de openingstijden), een lunch (waarvan akte), een uitgebreide thee (ze zijn namelijk naast cafe ook tearoom), of gewoon een drankje. Waarbij je tijdens je natje of je droogje kunt genieten van het designvermogen van de founders van Droog. Inclusief wat kunst en kitsch dat soms vooral wat ruimte voor eigen interpretatie open laat (‘is het een walvis of een po?’), maar ook Droog 3uitzicht op misschien wel een van de meest sprookjesachtige binnentuinen die ik ken. Het eten? Top. Vooral de salade en de soep vielen in de smaak. De boterham – hoe lekker ook – kreeg vooral de lachers op zijn hand dankzij de droge humor. Maar dat kan ook aan het gezelschap hebben gelegen.

Roomservice by Hotel Droog

Staalstraat 7b

O ja, en dames, nog een laatste tip: naast hopelijk de hotelkamers gaat ook de Spa nog volgen. Niet rood of blauw, maar gewoon 100% pamperen. Ook een heerlijk tussendoortje, niet?