Ferrili's at the College Amsterdam restaurant

Sinds een paar maanden is de voormalige bar van The College hotel getransformeerd in restaurant Ferrili’s. Deze is nu stijlvol ingericht en het interieur heeft een jaren 20 look gekregen die we kennen uit de films.

De kaart is volledig Italiaans en staat vol met klassieke gerechten zoals verschillende antipasti, pasta’s en traditionele vlees- en visgerechten. Het gezelligste vind ik het altijd om te starten met antipasti. Lekker je tafel vol laten zetten met verschillende kleine gerechten zodat je van alles wat kunt proeven. Klein gevaar is wel dat je te veel eet en niet meer voldoende trek hebt voor de rest van het menu. Het lijkt wel alsof ik dat nooit zal leren. Als hoofdgerecht kiezen we voor dag specialiteit sepia met doperwten en truffel en de klassieke tagliata di manzo. Maar vooral van de wijnkaart word ik blij. Deze is mega uitgebreid maar niet voor de wijnen die per fles gaan, er is ook vooral genoeg keuze om een mooie wijn per glas te bestellen. Top dus.

Groot pluspunt is dan nog de tuin. Daar is eigenlijk niets aan veranderd en heeft al jaren een van de fijnste terrassen van Amsterdam Zuid. Wij hadden helaas pech en troffen een regenachtige avond, maar zodra de zon zich weer laat zien zit je hier top. In de middag en avond zit je hier heerlijk in de zon. Eentje om te onthouden.

>>> Ferilli’s is een van die plekken met avondzon. Maar daar zijn er nog meer van. Check onze ‘Tip 10 – Terrassen met avondzon’!

Ferilli’s at The College

Roelof Hartstraat 1

Ferrili's at the College Amsterdam restaurant

Ferrili's at the College Amsterdam restaurant