Vorige week tipte wij je over de Neighbour Foodmarket op het Westergas terrein, het zou dus wat flauw zijn om nu wéér over een dergelijk evenement te tippen, namelijk die aan de andere kant van de stad, in Park Frankendael om precies te zijn. Want daar is zondag weer de Pure Markt, net als iedere andere laatste zondag van de maand. Met tientallen producenten die hun waar aan de man brengen. Echt de moeite waard!

e1b754a8-b6d5-4d97-82b0-ce8df4998dc6_restaurant-week
Maar goed, dat geven we dus niet als tip want anders vallen we in herhaling en dat willen we niet! De tip van deze week is ook niet bijster origineel maar toch wel de moeite van het vermelden waard, de restaurantweek! Was het een jaar of zes geleden nog een ware hype en vochten de Amsterdamse culi lovers elkaar de tent uit om maar als eerste het gewilde wachtwoord van Dining City te bemachtigen, om maar als eerste een plekje te kunnen bemachtigen in dat ene restaurant waar je al zo lang heen wilt, nu lijkt het concept een beetje op z´n retour omdat vanwege de crisis restaurants zelf al het hele jaar door aan het stunten zijn met acties, menuutjes voor drie tientjes, gratis flesje wijn bij twee menuutjes en ga zo maar door. Dus de magie van het één week per jaar ergens voor een prikkie ergens kunnen eten en de rest van het jaar weer de hand op de knip is een beetje over.

 

Maar goed, er zitten nu eenmaal toch wel een paar erg leuke zaken tussen die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn! Dus kijk even op restaurantweek.nl en boek nog snel een tafeltje voor dat ene restaurant hoog op jouw lijst. En geniet van al het moois dat de stad te bieden heeft!

 

Happy weekend!