Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top-10 lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. Of maken we de lijst gewoon wat langer. En omdat je een beetje diner nooit mag afsluiten zonder een kaasplateau, zijn we daar maar eens naar op zoek gegaan. En ja, het is over het algemeen het iets hogere segment, maar er zitten ook een paar toegankelijke toppers tussen!

 

1. Bridges – De belofte op de menukaart alleen al: een coupe de coeur van de maitre himself, uit een selectie van Betty’s kazen. Yum…

2. Vinkeles – Niet de goedkoopste uit het rijtje, maar do we care? Want het kaasplateau hebben ze hier in ieder geval wel begrepen.

3. La Rive – Goede wijn, of in dit geval, kaas behoeft geen krans. Lees Casper’s bevindingen en het water loopt je vanzelf al in de mond.

4. Wilde Zwijnen – Met enkel Hollandse kazen op het plateau. Want zo hoort dat in de Ruige Keuken.

5. Le Hollandais – Een plank vol uitlopers, stinkers en echte klassiekers. Om je vingers bij af te likken.

6. De Kersentuin – Met misschien wel de mooiste kaastrolley ooit uitgevonden. Helemaal wanneer de bediening je bord royaal weet te bedelen.

7. Ciel Blue – In het kader van ‘Ken uw Klassiekers’ kun je deze moeilijk over het hoofd zien in 020. De collectie is in een woord: indrukwekkend.

8. Allure – De vreemde eend in de bijt (want gelegen in Rotterdam), maar waar een kar vol prijswinnende kazen voor een habbekrats wordt geplunderd. Dus mocht je de ring eens over gaan…

9. Reuring – Sterren-eten voor eetcafé-prijzen. Daar hoort natuurlijk ook een kaasplankje bij. Om het even finaal af te toppen.

10. Boca’s (Park) -Met een van de meest serieuze kaasplateau’s die bij onze borrel ooit zijn voorgeschoteld.

11. Erik’s Delicatessen – Voor alle doe-het-liever-zelvers die liever zelf een stukkie kaas op een bordje leggen. Inclusief kaasklimaatkast.

 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!