Uitgelicht standaard

“Kosten nog moeite bespaard, het mooiste hotel van Amsterdam, internationale allure in onze hoofdstad…”

Het Conservatorium Hotel heeft haar deuren geopend en dat mag de wereld weten. Het kan natuurlijk aan de locatie liggen (om de hoek van het shopwalhalla voor de rich & famous: de P.C. Hooftstraat), maar inmiddels heeft toute hip Amsterdam zijn weg al naar dit hotel gevonden. Want dat je je nieuwste outfit aan moet doen bij een bezoekje aan dit hotel, blijkt al bij de eerste blik over het atrium.

Over vrouwelijk schoon niet te klagen: het lijkt wel alsof er zojuist een blik nimfen is opengetrokken dat zich op de verschillende ottomannen in het loungegedeelte heeft neergevlijd. Gehuld in de laatste mode (lees: pastels met colour-blocking) en voorzien van de nieuwste designertasjes. Of liever nog, clutches. Maar nogmaals: dat kan natuurlijk ook aan de locatie liggen (het ‘see and be seen’-district van Amsterdam: de P.C. Hooftstraat).

De naast de lounge gelegen Brasserie Conservatorium toont (gelukkig?) een mengelmoes, aan leeftijden, geslacht en herkomst (zowel Nederlands als internationaal). De kaart biedt deze zelfde variatie: van typische Franse stijl brasserie-achtige voorgerechten (geitenkaas, kreeft, vis), via Hollandse glorie (inclusief Captain’s dinner!) naar internationale hotelklassiekers (Club Sandwich, burgers). En gezien de gevraagde prijzen wat mij betreft een toplocatie van een lazy saturday or sunday lunch. Uiteraard met een glaasje bubbels, en voorzien van goed gezelschap. Want zeg nou zelf, wordt het nu niet eens tijd dat wij nuchtere Nederlanders nu eindelijk afstappen van dat broodje kaas met glaasje melk ernaast? Ik ben in ieder geval om. New York is zoooo 2011. Amsterdam it is baby!

Brasserie Conservatorium
Van Baerlestraat 27
T 020 570000

PS: Misschien wel leuk om te onthouden: een snelle check ter plaatse via Booking.com wijst uit dat de prijs voor een kamer per nacht gemakkelijk 200 (!!!) euro kan schelen. Dus als je nog een romantisch onderkomen in het Amsterdamse zoekt, zorg dat je dan vooral een beetje flexibel bent met data (en dat er geen internationale beurzen zijn in de RAI)!