De schaatsen liggen weer op zolder, de winterkleding mag weer in de kast. Want nu de buitentemperatuur overdag weer boven de 10 graden komt en de eerste krokussen gesignaleerd zijn, lijkt de lente binnen handbereik. En daar kijken we allemaal halsreikend weer naar uit. WaSlavink nt wie heeft er nu geen zin in uren lang ‘see and be seen’ op de Amsterdamse terrasjes, de jaarlijkse festivals (dit jaar hopelijk zonder poncho) en natuurlijk het borrelen op de boot.

Maar hoe leuk de Amsterdamse lente ook is, en hoe aanlokkelijk de laatste overblijfselen rosé ook in onze wijnkelder er ook bij liggen, er zijn een paar dingen die ik de komende maanden zeker wel zal missen. Een daarvan zijn de stamppot-paradijsjes die als paddestoelen uit de grond ploppen zodra de winterjas weer tussen de mottenballen vandaan wordt gehaald.

Mijn ultieme favoriet in deze is Foodies, in de tweede Van der Helststraat. Hoewel hun andere dagelijkse gerechten ook al lekker zijn, gaat er niets boven hun ouderwetse boerenkool of andijvie-stoemp. Niet in de laatste plaats door de huisgemaakt slavinken. Slavinken? Ja inderdaad. De slavinken. Deze eetbare sijsjes worden namelijk niet alleen huisbereid, maar zijn van binnen ook nog eens uitgerust met een gedroogd pruimpje. Een combinatie waar je je vingers bij aflikt.

Dus terwijl het kwik langzaam stijgt, blijf ik deze week nog even in de winterblues hangen. Twee porties boerenkool to go, met twee extra vinkjes. Voor in de vriezer. Want deze huisgemaakte stukjes vlees smaken als je het mij vraagt ook nog prima in de lente. Zeker in combinatie met een lekker flesje rose.

Foodies Traiteur
Tweede v/d Helststraat 17w
T 020 6627788

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag : 16.00 uur – 21.00 uur
Zondag: 14.00 uur – 20.00 uur

PS: Check ook Foodies Facebook-pagina, voor unieke kijkjes in de keuken en niet te vergeten hun dagacties!