Tot voor kort had ik nog niet zo veel met hotelbars. En met mij een heel groot deel van Amsterdam ook niet. Ik vond altijd: waarom zou je een drankje gaan drinken in een hotel tussen de toeristen als je ook gewoon naar een leuke bar kunt? Vond, dus. Want sinds een paar jaar schuiven we maar al te graag aan bij de leukste hotelbars van de stad. Waar je dus totaal niet meer tussen de toeristen zit, maar gewoon tussen de andere locals. Zo weten we inmiddels The Tailor (Krasnapolsky), Pulitzers Bar (Pulitzer) en de Lotti’s (The Hoxton) heel goed te vinden. En sinds kort mag daar voor mij dus BlueSpoon Bar van het Andaz Hotel bij.

Sinds kort, inderdaad. Want voor mij als getogen Amsterdammer was het echt wel een beetje slikken toen de Centrale Bibliotheek weg ging van de Prinsengracht en naar het Oosterdok verhuisde. Tijdens mijn middelbareschooltijd, toen je nog boeken voor je leeslijst moest lenen van de bieb, heb ik er namelijk best wat uurtjes doorgebracht. Noem het jeugdsentiment. Maar sinds kort heb ik mijn weg naar het Andaz helemaal gevonden. En in het bijzonder naar BlueSpoon.

Andaz BlueSpoon 2

Want Andaz mag dan een vijfsterrenhotel zijn, BlueSpoon Bar is heel toegankelijk. Juist voor Amsterdammers. En dat heeft alles te maken met het super aardige personeel, de indeling van de bar, en oké, ook een beetje met de maandelijkse Vodka Vriday. Iedere laatste vrijdag van de maand kun je hier namelijk genieten van cocktails met wodka, lekkere hapjes (aan, achter en op de bar), en een DJ. De perfecte start van je weekend!

En dan nog even terug naar die indeling van de bar: de bar staat dus midden in de ruimte en er is niet echt sprake van een ‘achter’ de bar. Je kunt er aan alle kanten omheen. En dus voelt deze hotelbar nooit stijf aan, maar is er eigenlijk altijd een gezellige borrelsfeer. Inmiddels mis ik die bieb al lang niet meer hoor, maar breng ik met plezier veel uurtjes door bij BlueSpoon.

BlueSpoon Bar (Andaz Hotel)
Prinsengracht

>>> Altijd al van van hotelbars geweest? Check onze Tip 10 – Hotelbars. Vind je nog veel meer hotels mét bar.
>>> BlueSpoon heeft naast een goede vodka vrijmibo ook een hele lekkere brunch!