Uitgelicht standaard

Brunchen is een ware trend geworden. In andere landen komen vrienden en families al jaren op zondag bij elkaar om eens lekker uitgebreid te eten maar in Nederland is het pas sinds een paar jaar een populaire bezigheid. De brunches vliegen je in Amsterdam dan ook om de oren. Maar het aanbod komt in verschillende gradaties: je kunt met je brakke hoofd naar een layed back brunchzaak gaan waar je heerlijk onderuitgezakt kunt bijkomen van de avond ervoor, en je hebt de variant waarbij je fris en fruitig gaat genieten van een heerlijke middag uitgebreid eten met een glaasje wijn en goed gezelschap. Wij gingen afgelopen weekend voor de laatste variant en togen hiervoor naar het mooie Andaz Hotel. Het design van het hotel is prachtig met veel Hollandse elementen en veel Delfts Blauw, ontworpen door Marcel Wanders. Tot nu toe had ik alleen een paar keer in Bar Bluespoon geborreld en op een paar borrelhappen na nog nooit gegeten. De borrelhapjes waren bijzonder lekker dus de nieuwsgierigheid naar het restaurant gewekt. Op naar de brunch! Het weer was deze zondag nogal treurig dus een prima dag om lekker binnen te blijven en uitgebreid te eten en borrelen.

Bluespoon eieren

De brunch bestaat uit verschillende opties, je kunt voor het uitgebreide (koude) buffet gaan, inclusief dessert of je kiest een van de à la carte gerechten. Voor iedere wat wils en ook voor iedere portemonnee geschikt. Ook wel fijn dus dat je zelf kunt bepalen hoe je je brunch wil invullen en niet vast zit aan een menu. Wij beginnen met een glaasje bubbels en kiezen dan voor het buffet met als aanvulling een warm gerecht hoofdgerecht van de kaart. Ja ja, ik hoor je denken, hmm buffet? Maar trust me. Dit buffet heeft niets weg van het oud-Hollands warm- en koud buffet wat we vroeger bij menig feest en partij voorgeschoteld kregen. Geen enorme schalen, maar een hele mooie selectie van antipasti, salades, een uitgebreid kaasplateau, vers fruit, verse sappen en voor de liefhebber nog wat chocoladebroodjes en croissants.

BlueSpoon buffetBluespoon steak

Op de kaart vind je diverse eiergerechten maar ook keuze uit pasta of gegrilde vis of vlees. Deze worden door de koks in de open keuken bereid, extra leuk voor de beleving. Wij proberen de gepocheerde eieren Florentine en gepocheerde eieren met ossenhaas. Beide erg lekker en ook behoorlijk vullend. Voor het dessert mogen we verplaatsen naar de bar en als je na alle gerechten nog wat ruimte over hebt voor een zoetje dan heb je hier de keuze uit diverse mooie taarten, chocolade mousse, cakejes en snoepwaar. Het ziet er prachtig uit! Omdat het weer ons een beetje in de steek laat deze zondag besluiten we nog een glaasje Chardonnay te bestellen in de bar en maken er een heerlijke lazy sunday van. Want ook in de bar is het prima toeven!

Andaz Hotel – Restaurant Bluespoon
Prinsengracht 587