Uitgelicht standaard

Wat nou vrijdag visdag? Vrijdag frietendag! Want dat een knapperig frietje met is soms gewoon het lekkerste dat er is.

Iedere zelfbenoemde Amsterdammer kent waarschijnlijk wel de geweldige Vlaamse friteszaak in de Voetboogsteeg. Geroemd om zijn goudgele rakkers en ook nog eens de oudste friettent van de stad. Werden we eind juli nog even opgeschrikt door het wereldnieuws dat deze zaak voor de pensionerende eigenaar onverkoopbaar bleek door een vergunningskwestie (het zal eens niet het geval zijn), onder druk van de Amsterdamse maatschappij lijkt het erop dat friteshuis Vleminckx gewoon zijn pui open mag houden. Gelukkig maar.

Maar ik heb nog een ander fritesjuweeltje ontdekt. Domweg gelukkig op de Dappermarkt liep ik daar namelijk tegen de frietkot van Brasserie de Koster aan. Versgeschild, handgeneden en dus overheerlijke frietjes. In een puntzak. Met een flinke klodder mayonaise, waardoor je één zekerheid hebt in je leven: de onderste frietjes ga je er niet uit krijgen zonder dat je onder dat de Remia fritessaus zit. Zelfs als je keurig een vorkje gebruikt.

Lunch-ze!

Brasserie de Koster
Dapperstraat 275