Uitgelicht standaard

Midden op de Amstelveenseweg vindt er dagelijks een levendig gesprek plaats. En dan heb ik het niet over de twee buurtbewoners die respectievelijk de daklozenkrant bij de AH aan de man proberen te krijgen of al fietsend gewoon rechtstreeks om ‘la-la-la-la geld’ vragen. Nee, het gaat in dit geval om twee echte koffieliefhebbers. Luisterend naar de naam Anne en Max.

Welkom dus bij Anne & Max, een koffiezaak aan de Amstelveenseweg. Waar gedurende de dag zich tout vrij of relaxend, ZZP-end of zwangerschapsverlofuitzittend Zuid en Schinkelbuurt zich ophoudt. Op zich qua concept eigenlijk helemaal niets bijzonders. Gewoon prima. Ze hebben goede koffie, ze hebben zoetigheden voor erbij, ze hebben broodjes en salades (inclusief met het alsmaar populairder wordende quinoa), en ze hebben vriendelijke jongens en meisjes die de zittenden en de to-go’ers van al deze food & beverages voorzien. Oh, en natuurlijk een spaarprogramma. Maar da’s vooral voor de enige, echte intimi.

Maar hetgeen waar ik bijna dagelijks vooral een lach van krijg op mijn gezicht zijn de gesprekken tussen Anne & Max zelf. Op straat, op het krijtbord voor de zaak. Waarin de een de ander uitnodigt voor een espresso of een cappuccino, een lunch, of een brunch, of gewoon een momentje tussendoor. En zo wordt koffie opeens iets dat voldoende is om een lach op je gezicht te toveren. Op welk moment van de dag dan ook.

Anne & Max

Amstelveenseweg 196