Tip 10 winter snert Amsterdam Catch52

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vanwege de winterse temperaturen (kom maar door met die schaatspret op de grachten!) hebben wij tien adresjes onder elkaar gezet waar je heerlijk weer even op kunt warmen. Van stamppot tot openhaard of stoofschotel. Tien tips vanwege het snertweer!

Meer horen over de Tip 10 van deze week? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Vondelpark3 – Bij misschien wel de mooist gelegen stek van Amsterdam kun je deze winter genieten van echte winterkost, geserveerd voor twee personen, in een grote slede. Lekker in the thema dus! Denk runderrollade en confit de canard. Mjam…
 • Jan Pieter Worstje – Nu het ijs zich (bija) verplaatst heeft van het hoorntje naar de grachten, serveert ‘Jan Pieter’ dus geen ijsjes meer, maar worstjes. Met een stamppotje erbij. Prima omfietsadresje!
 • Jacketz Amsterdam – Nooit geweten dat ‘alleen een pieper’ eigenlijk best gelukkig maakt. Maar de gepofte aardappel van Jacketz is hartverwarmend en vooral heel vullend. Met garnituur voor ieder wat wils!
 • The Lobby Restaurant & Bar – Eigelijk vinden we The Lobby een ‘place to be’ in ieder jaargetijde. Maar tijdens de winter moet je hier zijn om even op te warmen: open haard, wijntje, flammkuchen, bingo!

The Lobby wijn openhaard Amsterdam Catch52

 • Pllek – Onze favoriete zomerspot kan ook heel gezellig zijn in de winter. Inclusief open haard en een menukaart vol winterse gerechten. Een wild zwijntje op zijn tijd heeft ook z’n charme!
 • Cafe de Bieb – Hoe kan het ook anders en met regelmaat terug te vinden in de Tip 10: dit lokale lees- en trefpunt biedt winterse kost voor een prikkie. Prima!
 • Foodies Triateur – Marianne’s favoriete traiteur, mede vanwege zijn overheerlijke stamppot, en huisgemaakt garnituur. Vooral de slavinken (ja echt!) zijn een aanrader. Maar ook buiten de winter om is dit een adres om te onthouden.
 • Pompoen met Speck – Een bezorgadresje dat je met dit winterse weer in je adressenbestand wilt hebben zitten! Ouderwetse maaltijden, met groenten ‘van dichtbij’, die we doordeweeks misschien wel eens vergeten. Stamppot snijbiet bijvoorbeeld. Gewoon thuisbezorgd. Handig als het ijzelt…
 • Small Talk – Gelegen op een van de drukste kruispunten van Amsterdam, en toch zullen maar weinigen een voet over de drempel hebben gezet. In de remmen vanaf nu. Want de traiteur van deze Tourist Trap heeft heerlijke stamppotjes!
 • Restaurant Moeders – Stiekem vinden we het eten van onze eigen moeder altijd het lekkerste. Vanwege die flinke dosis liefde die erin zit. Geen moeder bij de hand? Dan kun je bij Restaurant Moeders ook terecht voor stamppot, stoofjes en suddervlees.
 • La Rive – Ook bij een van de culinaire iconen van Amsterdam begrijpen ze dat moeders gewoon simpelweg het lekkerste koken. Of liever gezegd: grootmoeders. Chef Roger Rassin bereidt een sukade volgens grootmoeders recept, en die is fingerlicking good. Vooral met truffel.

La Rive Amstel hotel sukade Amsterdam Catch52

Zijn we onverhoopt een winterse hotspot vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!