Uitgelicht standaard

Als typisch stadsmeisje was ik nooit zo van de middenstand. Tot ik in Amsterdam kwam wonen. Of liever gezegd in De Pijp. Want er is niets leuker dan een bezoek aan de plaatselijke middenstand, ben ik inmiddels achter. Niet alleen steun je zo de echte ondernemer, je krijgt eindelijk het verhaal achter de producten en bovendien levert het in de meeste gevallen prima sociale contacten op.

 

Een van mijn vaste zwaaiplekken in de buurt is bij onze vrienden van Le Hollandais. Tijdens het laatste avond-uitlaatrondje van de hond beperkt zich dit veelal tot een zwaai en aai (over de bol van de hond dan). Terugkomend van een etentje gaat dit soms nog wel eens over in een drankje aan de bar. Of liever, bij mooi weer, op het geimproviseerde terras op de stoep van de Amsteldijk, bij voorkeur met een glas witte Cuvée Louise in de hand (al is die al een tijdje niet gesignaleerd; gelukkig zijn er alternatieven).

 

In ieder geval, bij Chef Adriaan en zijn wit/zwarte brigade is het goed toeven. Helemaal tijdens een spontaan hoofdgerechtje aan de bar. Of wanneer de chef na zijn shift met een glas achter de orgeltje kruipt en zich van zijn – niet onverdienstelijke – muzikale kant laat zien. Het menu van Le Hollandais wisselt wekelijks, met per gang een beperkte en dus overzichtelijke keuze.

 

Vol Franse klassiekers. En minimaal één optie met orgaanvlees. Want daar is Chef Adriaan buitengewoon goed in. En gelauwerd om overigens. Bij Le Hollandais daarnaast geen arrogante studentjes in de bediening, maar kwalitatieve en service van top personeel, en vooral heel veel gastvrijheid. Binnenkort een uitgebreide menubeschrijving, met foto’s van gerechten om van te watertanden. Maar nu alvast dit voorproefje, in de vorm van een warme aanbeveling richting iedereen die van ontzettend goed eten houdt. En normale porties.

 

Le Hollandais
www.lehollandais.nl
T. 020 679 1248

 

PS: Hou dit restaurant overigens tijdens de zomermaanden vooral goed de gaten op zaterdag einde middag. Er wordt namelijk nog wel eens voor luxueuze snackbar gespeeld. Denk dan aan huisgemaakte kroketjes, kaassouffles van parmezaanse kaas en meer van dat lekkers. Geserveerd vanuit de deur. Zaaalig! En sta vooral ook even stil bij de column van de Chef zelf.