Vondelpark3 Amsterdam ontbijt

Bij Vondelpark3 kun je sinds kort ontbijten. Met hoofdletter O. Natuurlijk kon je altijd al een broodje bestellen van de ontbijtkaart, maar ik heb het dit keer over het Familie Ontbijt. Op zaterdag of zondag, vanaf 9.00 uur ’s ochtends kun je jezelf door Vondelpark3 in de watten laten leggen met een ontbijt met hoofdletter O. En dat is een waar feestje. Beter kun je je weekend niet beginnen.

Ik was nooit zo van het buiten de deur ontbijten. Tot vier jaar geleden was ik nog een student, en begon mijn dag echt niet voor 11 uur ’s ochtends. Op zijn vroegst. Buiten de deur ontbijten was dus eigenlijk altijd buiten de deur lunchen of toegegeven, borrelen. Sinds ik werk heb ik het buiten de deur ontbijten helemaal ontdekt. Je begint je weekend zo lekker en relaxed met een ontbijtje buiten de deur. Geen gedoe of boodschappen thuis, gewoon de deur uit, lekker ontbijten, en als je klaar bent heb je de hele dag nog voor je. In de buurt heb ik zo mijn favo adresjes voor een ontbijtje buiten de deur, maar bij Vondelpark3 ben ik eigenlijk nog nooit de dag begonnen. Dat leek me toch meer iets voor hardlopers die na afloop een ontbijtje scoren. Maar niets is minder waar, en zeker niet nu ze dus ook het Familie Ontbijt serveren.

Vondelpark3 Amsterdam

En dat Familie Ontbijt is dus niet per se voor families. Laat je vooral niet afschrikken door de term ‘familie’. Voor kinderlozen is het namelijk ook heel prima toeven daar op een weekendochtend. Met je lief, vrienden, familie, ouders, het is allemaal prima. Natuurlijk lopen er kids rond, maar die spelen gewoon lekker in het park terwijl de ouders genieten van het ontbijt. En wat je dan krijgt tijdens het ontbijt? Veel. Heel veel. Je wordt van te voren al gewaarschuwd: eet niet te snel, en niet te veel, want er komt héél véél. Je begint namelijk heel braaf met wat vers fruit en yoghurt. Waarna het al snel overgaat op broodjes, croissantjes, koffiebroodjes en chocoladebroodjes. Gevolgd door scrambled eggs. Want ja, geen ontbijtje compleet zonder eitje erbij. En na het eitje gewoon nog de allerliefste (en lekkerste!) minitosti met kaas, ham en een beetje mosterd. En net als je denkt dat je echt niets meer kunt zeggen of doen volgt de klapper van de ochtend: een enorme pancake stack met bosbessen en stroop. Zó veel. Zó machtig. Zó lekker!

Vondelpark3 Amsterdam

Het Familie Ontbijt bij Vondelpark3 is het beste begin van je weekenddag. Je rolt daarna gewoon recht het park in, voor een rondje om het er allemaal weer af te lopen of gewoon voor een verder vervolg van een mooie relaxte zomerdag. En de prijs? Die is dus echt heel prima voor zo’n uitgebreid ontbijt: €22,50 per persoon. Wel even reserveren van te voren. Als je aankomt staat de tafel namelijk al helemaal mooi voor je gedekt.

Vondelpark3
Vondelpark 3

>>> Sinds kort dus helemaal fan van een ontbijtje buiten de deur. Zoals bij deze adresjes uit onze Tip 10 – ontbijten!

Vondelpark3 Amsterdam