Uitgelicht standaard

Op de hoek van de Overtoom, bij de kruising met de Zocherstraat (als ik het goed heb tenminste), zit Buuf. En bij Buuf kun je koffie drinken, echte boterhammen eten, genieten van een vegetarisch buffet, je ogen uitkijken naar de volwaardige retro-inrichting, en in een hoekje bijpraten met vrienden. En dus is Buuf zowat hetzelfde als je liefste buurvrouw. Al heeft die in de meeste gevallen waarschijnlijk wat minder psychedelische behangetjes en kussentjes rondhangen (positief bedoeld overigens!).

 

Maar even zonder dollen: de formule van Buuf is er een die mag blijven. Als je het mij vraagt dan. Omdat deze zaak draait op zelfbediening, weten de dames en heren van Buuf de prijzen laag te houden. En dus eet je van E. 3,80 een lekker boterham, met luxe beleg als zalm tartaar of gegrilde groente met tapenade. Maar ook hebben ze hier echte golden oldies, zoals oude kaas met tuinkers en geschaafde choco (zowel puur als in melk-variant) met – schandalig lekker: roomboter.

 

En mocht je nou tijdens de lunch aanschuiven in een van de cosy corners van deze zaak, of op het terras langszij – het moet toch een keer echt lente blijven… -, probeer dan ook een keer het buffet. Lekker scheppen van allerhande vegetarische happen. Zelfs als die-hard carnivoor prima te doen!

 

Oftewel: Buuf. Een a-typische buur die je zeker moet koesteren.

 

Buuf
Overtoom 495 huis

 

PS: En mocht de zon nou aanhouden: bij Buuf kun je ook een picknickmand laten vullen. En dan hup, het Vondelpark in! Het leven is zo gek nog niet…

 

foto 4foto 3foto 2