G 1We love brunch. Want wat is er lekkerder dan op een vroege zondagmiddag bij te komen van de vorige avond met een bloody mary, eggs benedict en goed gezelschap? Een “sunday well spent brings a week of content”. We couldn’t agree more. Gelukkig omarmt Amsterdam de brunch ook steeds meer. Want waar je vroeger kon kiezen uit misschien drie locaties en dat alleen maar tijdens Pasen en Kerst is de keuze nu reuze. Onze Tip 10 met beste brunchlocaties werd met gemak een Tip 19. Er zijn de afgelopen tijd dan ook genoeg nieuwkomers bijgekomen die de brunch nieuw leven hebben ingeblazen in de stad. Maar het zijn de grondleggers die de brunch vanaf de eerste dag op de stadskaart hebben gezet. Zo ook G’s – oftewel George’s – misschien wel de meest ultieme brunchspot van Amsterdam.

Want bij G’s snappen ze wat brunchen is. Bij G’s weten ze dat je op G2zondagochtend niet altijd zin hebt om in vol ornaat op je paasbest te verschijnen in een of andere chique tent voor een fatsoenlijke brunch. Want brunchen doe je dan het liefste in je meest comfy outfit, easy going, zonder pretenties en op je gemak. En George snapt dat helemaal. Zijn kleine brunchspot in de Jordaan barstte dan ook eigenlijk al snel uit zijn voegen en zijn legendarische brunchboot zit weekend na weekend vol. En dus werd het tijd om uit te breiden. Begin april opende G’s Oost haar deuren aan de Linnaeusstraat. En laatst hadden wij zo’n ultieme luie zondagmiddag te pakken dus, op naar Oost!

G’s Oost zit op het hoekje van de Linnaeusstraat en de Pretoriusstraat waar eerst Café Herma’s zat. De inrichting heeft de George nagenoeg hetzelfde gelaten. Er is weliswaar een stevige witkwast doorheen gegaan en er hangen mooie foto’s aan de muur maar op de spiegel achter de bar prijkt bijvoorbeeld nog in mooie bruine-kroeg-letters Café Herma’s. Het heeft z’n charme. Verder hangt er zoals je verwacht bij G’s een ultieme zondagmiddag-vibe. Een familie die de zondag gezellig met elkaar doorbrengt door uitgebreid te brunchen, een groep vrienden die overduidelijk net wakker zijn en met een stevige brunch moeten bijkomen van de vorige avond, een stelletje dat nog even qualitytime meepakt voordat de werkweek weer begint, iedereen is welkom en iedereen voelt zich op z’n gemak bij G’s. Maar we komen natuurlijk voor het eten. En de bloody mary’s.

We werden niet teleurgesteld. De eggs benedict precies zoals je ze wilt hebben: met Hollandaise saus, gerookte zalm, avocado en het eitje natuurlijk perfect gepocheerd. Smullen. En als je het de avond daarvoor écht te bont hebt gemaakt en je een tandje minder wilt bestel je gewoon de healthy benedict met spinazie en hüttenkäse. Met in plaats van een bloody mary een vers kopje gemberthee. Die kater verdwijnt instantly. Verder kun je hier natuurlijk ook terecht voor scones, oesters, burgers en salades. En voor de famous Slutty Mary: een bloody mary met een oester on top. Heavenly. Geen bloody mary fan? Dan ga je gewoon voor de mimosa. En je sluit af met de sweets van Sophie. Wij proefden het homemade bananenbrood en dat was om je vingers bij af te likken.

G4 G4 (2)

En bij echt lekker weer ga je natuurlijk met the one and only G’s brunchboot. De boot (de enige brunchboot ter wereld!) heeft plek voor ongeveer 30 mensen. Je stapt op bij de Keizersgracht en laat je voor twee uur in de watten leggen door de George family. Een betere zomerzondag kunnen wij ons niet voorstellen. Heeft de boot geen plek meer? G’s Oost heeft ook een terras, mét zon.

Wij zijn blij dat steeds meer mensen in de stad het brunchen ontdekken. Het geeft grondleggers als George de ruimte om uit te breiden en te experimenteren. Zo wisten ze ons te vertellen dat ze druk bezig zijn met ‘all day everyday brunch’. G’s is nu open van 10.30 tot 16.00 uur maar in Oost kun je straks van 10.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds iedere dag terecht voor brunch. Perfect voor degenen onder ons die nog wel eens pas om 16.00 uur willen wakker worden in het weekend. All day everyday brunch. Kan niet beter toch? G’s is really a really really nice place.

G’s Oost
Linnaeusstraat 88

G’s West
Goudsbloemstraat 91

G’s brunchboat
Zaterdag en zondag om 11.00 of 13.00 (pick-up bij Homo Monument op de Keizersgracht 198)