Dusss. Laten we het nog een keertje over die A’dam Toren hebben. Restaurant Moon hebben we eerder al volledig de hemel in geprezen, maar hoe zit dat nou eigenlijk met bijvoorbeeld dat MadaM? Daar kan ik kort en vooral krachtig over zijn. Ik noem het gewoon ook een hoogvlieger. Om een paar redenen:

1: de gastvrouwen die het vak begrepen hebben. Het lijkt misschien wat Amerikaans, zo’n dame die je opwacht bij binnenkomst en vertelt waar en of je überhaupt mag gaan zitten. Trust me, dat is het niet. Het heeft namelijk ook echt zo zijn voordelen. Als je een ingewikkelde reservering hebt bijvoorbeeld (sorry lieve mensen van MadaM, dat waren wij dus, met die zes subgroepjes die opeens één groep wilden worden). En al helemaal als het gastvrije, probleemoplossende dames zijn zoals hier. Dan zorgen zij namelijk dat de rest van je bezoek the sky the limit is.

2: het eten. Bij MadaM draait het niet – zoals bij de benedenburen – om haute cuisine, fine dining, etc. etc. Nee, hier bestel je gewoon een sappige hamburger, een smakelijke risotto, lamskoteletten, burrata of een salade van geitenkaas en rode biet. Deze laatste overigens wel als een culinair plaatje op je bord opgediend. En al deze gerechten, met ook nog eens de moderne maar niet hipperige entourage van de zaak zelf, maken het dat je eigenlijk iedereen mee kunt tronen naar MadaM. Van vrienden tot aan je (schoon)ouders: je kunt je gewoon geen buil vallen aan deze zaak. Sterker nog: iedereen zal ervan onder de indruk zijn.

3: het uitzicht. Amsterdam aan je voeten. Je raakt gewoon niet uitgekeken. Mooier gaat het gewoon niet worden. Punt. Uit. Of zoals ze het zelf zeggen: MadaM is the only bar in town where it’s OK to stare out the window. Zijn wij het helemaal mee eens…

MadaM Adam Toren Amsterdam

MadaM Adam Toren Amsterdam

Tel daarbij op voor het diner een ruimte die geruisloos van restaurant overgaat in bar, en overdag een uitzichtpost met voldoende reuring waar je ook nog eens prima kunt eten. En dan begrijp je: MadaM is een blijvertje. En net als de rest van de toren een aanwinst voor de stad. Ook voor de Amsterdammers zelf. Misschien juist vooral.

MADAM

Overhoeksplein 3

PS: Geloof me als ik zeg dat hier ECHT geen sprake is van een promoted posting, maar ga voor of na het eten ook echt even die schommel op het dak uitproberen. Ik dacht zelf stiekem dat ik dit ding één van de allergrootste en nietszeggende tourist traps zou vinden. Maar niets is minder waar. Voor iedereen zonder hoogtevrees die Amsterdam graag eens vanuit een helicopterview wilt aanschouwen: DOEN! SWING WHEN YOU’RE WINNING BABY!

 

MadaM Adam Toren Amsterdam

MadaM Adam Toren Amsterdam