Uitgelicht standaard

Ze zijn inmiddels ruim vertegenwoordigd in de stad: restaurants met slechts één gerecht op de kaart. Geen ellenlange menukaarten, maar gewoon alleen gehaktballen. Of een hotdog. Of een burger. Of mosselen. Meatballs, The Fat Dog, The Butcher en Mossel & Gin: ze zijn dan ook hotter dan hot. Je zou bijna vergeten dat we Spaghetteria ook nog hebben. Toch één van de grondleggers in de stad op het gebied van deze ‘one trick pony’s’. De hype van twee jaar geleden mag dan ietwat voorbij zijn maar deze mannen zijn de kunst van het pastamaken zeker niet verleerd.

Want daar draait het natuurlijk om bij Spaghetteria: di pasta. Niets meer, niets minder. Geen voorafjes, geen bijgerechtjes, geen liflafjes, gewoon pasta. Met vlees, vis of vega. En vooruit, een simpele groene salade on the side. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat zaken als Spaghetteria met één succesnummer op de kaart staan of vallen met de ingrediënten, je moet het beste van het beste hebben om de kwaliteit overeind te houden. En bij deze pastamakers is daar geen twijfel over mogelijk.

Daarbij is de sfeer hier uitermate relaxed: je schuift gewoon aan bij de rest van de gasten aan lange tafels. Met genoeg kraanwater, olijfolie en balsamico voor iedereen. Daarnaast serveren ze prima wijnen en mocht je na een dampend bord pasta nog trek hebben in iets zoets dan kun je hier natuurlijk terecht voor een tiramisu of een scroppino. Of do as an Italian en hou het bij een espresso. Het verbaast ons dus niets dat Spaghetteria het al zo lang volhoudt. Ze opende dit jaar alweer hun tweede vestiging in west. Daar kunnen de rest van de one trick pony’s voorlopig alleen nog maar van dromen…

Spaghetteria
Van Woustraat 123
Jan Hanzenstraat 32