Uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag zetten we de lekkerste broodjes filet americain voor je op een rij. Met een uitje, eitje of au naturel: we all love it. Komt ie!

1. Dauphine – Huisgemaakte filet, op een knapperig wit stokbroodje. Niets meer aan doen.
2. Lunchroom B&B – Volgens één van onze fans de fietstocht buiten de ring meer dan waard met de beste filet ooit. Dat belooft wat!
3. Slagerij Zuid – Koop een bakje filet bij Slagerij Zuid, even verder de Cuyp op voor een heerlijk vers pistoletje er bij en smullen maar!
4. Slagerij Vet – Bekend geworden om hun ‘Broodje Zeedijk’ met gerookte kip en ontbijtspek, maar de filet is ook fingerlicking good.
5. Cor Noz – Onmiskenbaar in de Eerste van der Helststraat met de grote koe voor de deur. En niemand anders dan de meesterslager zelf mag de filet aanraken. Gaat dat proeven!
6. Hergo – Gewoon steengoede klassieke filet. Volgens menig Amsterdammer zelfs de allerbeste van de stad.
7. Slagerij Korrel – Al 40 jaar hetzelfde recept voor een vreselijk goede filet americain. En voor het vriendelijke prijsje hoef je het in ieder geval niet te laten.
8. Hartenkaas – Classic: een broodje Martino bij Hartenkaas. Eén hap in dit heerlijke broodje en je bent meteen verkocht!
9. Slagerij Peter – Peter is al maar liefst 45 jaar worstmaker. Maar zijn filet is om je vingers bij af te likken.
10. Calf & Bloom – Landbroodje van Menno, truffelmayonaise en filet americain. Can it get any better?
11. Broodje Popov – Onvervalst Amsterdams en een tikkie oubollig, deze broodjeszaak in De Pijp. Maar de vaste klant komt al jaren terug voor het klassieke broodje filet. Proeven dus!
12. @7 – Een Toast Martino op de kaart van slagerij Woorts. Goddelijk!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!