Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En omdat het aantal pizzahoutovens het afgelopen jaar ver-tig-voudigd is, hebben we eens de vraag gesteld waar de beste pizza’s te eten en/of te halen zijn. Komt ‘ie, op volgorde van binnenkomst!

1. YamYam – Een legende op de Frederik Hendrikstraat. Om te eten, af te halen én zelfs een afbakpizza te scoren.

2. La Perla – LIttle Italy midden in de Jordaan, om mee te nemen, maar op hun allerbest net uit de oven.

3. De Pizzabakkers – De grootgrossierder als het gaat om pizza’s, met vestigingen op de Haarlemmerdijk, de Overtoom en zelfs in Haarlem. En bij alledrie even lekker.

4. Pecorino – Een winkel met Italiaanse lekkernijen en pizzeria in een. Een combinatie ’to die for’!

5. Oost – Pizza in Oost dus, of een pasta. Nietsvermoedend op de hoek van zomaar een straat, maar het omfietsen meer dan waard.

6. Da Portare Via – Serveert pizza’s zoals alleen de Romeinen kunnen. En zelfs met zes locaties in Nederland onvervalst lekker.

7. Michel-Inn – Gelegen tussen de Linnaeusstraat en het Beukenplein, met pizza’s en pincho’s. Het beste van Italie en Spanje dus gecombineerd.

8. Sotto – De enige, echte pizza komt uit Napels. Of in het geval van Amsterdam: van de Amstelveenseweg. Verrassend onopvallend, maar heerlijk!

9. De Pizzakamer – Gelauwerd en geprezen, onder meer door onze Casper. En dus zeker het vermelden waard.

10. Ciro 1939 – Een piepklein zaakje op de Ceintuurbaan, waar je zo overheen kijkt. Niet om te tafelen, wel om te bestellen of te halen. En dat laatste wil je nog wel eens een schouwtoneel opleveren op de weinig vierkante meters van deze zaak.

11. Pomorosso – Met een restaurant op de Ceintuurbaan én een traiteur op de Amstelveenseweg. Beiden in ieder geval een aanrader.

12. De Italiaan – What’s in a name? Gelegen aan de Bosboom Toussaint, en goed voor (anti)pasta/i, catering, maar vooral dus ook hun pizza.

13. Bella Storia – Authentieker dan dit ga je hem niet krijgen in de Tip 10-lijst. Inclusief een lekker terras, maar dan moet alleen dat Italiaanse zonnetje nog even doorbreken.

Buon appetito!

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!