Tip 10 Newbies februari 2017 Amsterdam restaurant

Iedere maand speuren wij de stad af naar de nieuwste adresjes in de stad. Want geef toe, anders is het simpelweg niet bij te houden. Het goede nieuws: de horeca in Amsterdam staat nog steeds niet stil, en daar worden wij heel blij van. Van Oost naar West, van Noord naar Zuid, wij hebben weer wat Newbies voor je gevonden. Enjoy!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • De Bajes – Bij deze ‘Bar & Bikkesement; kun je voortaan je dag legaal mee te beginnen of mee af te sluiten. De plek is de hotspot ‘where street arts meet the culinary arts’. Van ontbijt tot en met de borrel dus.
 • Koala Republic – Zin om de dag spelenderwijs gezond door te brengen? Haast je dan naar Koala Republic op de Jan Eef. Vegan friendly met een knipoog.
 • Restaurant MOER – De Amstelveenseweg was al leuk, maar is met de komst van MOER nog net een stapje verder opgekrikt. Duurzaam eten, maar dan net wel even upscale. Inclusief een hoofdrol voor groenten.
 • Rosalia’s Menagerie – Uit de wandelgangen hoorden wij al geruchten als ‘best cocktails in town’. Tel daarbij op een vrouwelijk chique interieur (bloemetjesbehang en vogelkooien!) en shakers die de cocktailkunsten hebben geleerd bij Hiding in Plain Sight. Wij begrijpen de geruchten…
 • Bar LouLou – West is een hele fijne spot rijker met LouLou. Op de spot waar vroeger Dudok zat, zit nu deze bar annex restaurant. Wat je kunt verwachten? Wereldse gerechten, met een vleugje Zuid-Amerika en Azië. Wij wachten vooral ook met smart op het terras.
 • Le Restaurant -Voormalig sterrenzaak Le Restaurant maakt een doorstart, nu in de Frans Halsstraat. Vinden wij fan-tas-tisch nieuws. Aanrader voor iedereen die geweldig goed wilt eten.
 • Local Hero Amsterdam – Bij deze nieuwe zaak in West wordt alles vers voor je gemaakt, met een dosis liefde voor lekker eten. Noem deze lichte zaak gewoon je ‘all day’ ontbijt- en lunchplek. Doen wij ook.
 • Selma’s Nordic Bakery – Fikka?? Ja, Fikka! Het Scandinavische begrip voor het ultieme koffiemoment (bij voorkeur met goed gezelschap), inclusief de lekkerste zoetigheden. Een vleugje Scandinavië in Amsterdam West. Oh, en inclusief Zweedse gehaktballetjes!
 • Fou Fow Ramen – De ramen-trend in Amsterdam is niet te stoppen. Dus wat doe je dan als eigenaar van een van de beste ramen-spots in town? Juist, dan open je gewoon nog een nieuwe zaak. Op de Van Woustraat. En als Hiske warm loopt voor deze ramen, dan lopen wij dat ook (volgers die we zijn…)
 • The Libanese Sajeria – Geboren vanuit een cateringbedrijf, nu een eigen zaak in de Negen Straatjes. Hét adres in de stad voor verse huisgemaakte platbroden (bruin en wit), volgestopt met Libanese heerlijkheden. We komen langs!
 • Meat & Greek – We spelen een beetje vals vandaag, want deze zaak was stiekem al eerder open. Maar… omdat we deze keuken bijna nergens in Amsterdam op een fatsoenlijke manier tegenkomen, bestempelen we ze gewoon nog even als prima Newbie. Wij zijn wel toe aan een goede Zorba de Griek!
De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!