De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • John Dory vistronomie – In maart gaan we aan de vis! Bij John Dory natuurlijk, het nieuwste visrestaurant van de chef van Visaandeschelde. Een toegankelijk en betaalbaar visrestaurant waar je eet wat de pot schaft. Je kunt kiezen uit een menu van drie tot zes gangen dat helemaal bestaat uit in Nederland gevangen vis. Lekker duurzaam ook nog eens, dus.
 • Schatje Patatje – Ons maak je altijd blij met frietjes. Altijd. En met zo’n naam kan je bij ons dus al niet meer stuk. Hier kom je voor échte frietjes, maar dan wel gemaakt van zoete aardappel. Die dus eigenlijk geen aardappel is, maar een groente. En die lekker knapperig maken is een kunst op zich, die Schatje Patatje dus tot in de vingers beheerst. Healthy knapperige frietjes dus. Inclusief healthy sausjes als geroosterde paprikasaus of tzatziki van schapenyoghurt. Verantwoord genieten dus!
 • The Pool – Is het al zomer? Terwijl de temperaturen toch echt nog onder de 10 graden blijven steken opende deze maand The Pool aan de Wibautstraat, waar dus eerst Trouw zat en nu The Student Hotel. Op het menu vind je betaalbare gerechten die je – natuurlijk – met elkaar kunt delen. Het interieur is een beetje Miami Vice stijl met veel felle kleuren en flamingo’s. Laat die zomer maar komen…
 • The Tea Room (THE DUCHESS) – We kunnen vanaf nu in stijl thee drinken. Bij THE DUCHESS natuurlijk, waar anders. Ze openden deze maand een mooie tea room waar je verschillende theeën kunt proeven. En voor de zoetekauwen onder ons helemaal een feestje: thee proeven doe je natuurlijk met lekkere macarons, gebakjes, en scones. Lekker Engels, lekker voor de zondag.
 • Ecole – De naam doet je misschien denken aan een school, maar Ecole is toch echt het nieuwste huiskamerrestaurant in De Pijp. Op het Marie Heinekenplein, in het voormalige Kale de Grote moet je je op ieder moment van de dag gaan thuis voelen. Ontbijt, lunch of diner, alles kan hier.
Jansz. Amsterdam

Jansz.

 • ’t Advocaatje – What’s in a name? Natuurlijk is dit het nieuwste clubhuis van de Zuidas. En dan niet alleen voor de zakenlunch, maar juist ook voor borrel en diner. En ja, dus juist ook voor mensen die niet op de Zuidas werken. Hier zwaait namelijk een Indonesische chef de scepter, en dat ga je ook merken in het menu. Hier ga je straks voor omfietsen!
 • The Meets – We zijn nog niet klaar met detoxen. Mocht het in januari mislukt zijn, we gaan deze maand gewoon verder. In de Pijp is Meets geopend, een healthy hotspot met gerechten alleen van natuurlijke producten en zonder suikers.
 • Urban Salad –  In deze nieuwe saladebar draait het allemaal om snel en gezond eten. Na de vestigingen aan het Bijlmerplein en Station van Utrecht is nu de 3e zaak geopend aan Zuidas. Je krijgt hier goedgevulde maaltijdsalades, wraps, verse sappen, soepen, ontbijt. Allemaal lekker healthy stuff. Snel, gezond en makkelijk!
 • 30ML koffiebar – Deze leuke koffiebranderij had al een vestiging in Utrecht, en daar komt dus nu Amsterdam bij. Ze staan op maar liefst nummer 10 in de Misset Koffie Top 100, dus dat belooft wat! En in ‘onze’ vestiging kun je niet alleen koffie drinken maar ook sapjes, want de bar komt in house bij de Juice Brothers op de Van Woustraat.
 • The Tailor –  Ook de Dam wordt steeds weer een beetje leuker. Nieuwste aanwinst? The Tailor. De gloednieuwe bar van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. En wij zijn nu al fan. Waarom? Tess Posthumus. Amsterdams favo cocktailshaker. En dat betekent vakmanschap, stijl en oog voor detail. We proefden deze week vast voor tijdens de feestelijke opening en vooral die Travelling Rose was echt to die for…
 • SNCKBR – Don’t let the name fool you! Bij deze ‘snackbar’ is healthy het credo. Hier wordt namelijk niet gefrituurd, maar gekookt. Gezond gekookt dus. Maar we kunnen er ook best een beetje genieten hoor. Wij zagen namelijk een kleine sneak peek op hun Facebookpagina: je kunt je veggie burger uit de muur trekken! Bye bye Febo, hallo Snckbr!
 • Jansz – Begin februari openen ze de deuren officieel voor het grote publiek, en volgens ons wil je daar wel bij zijn. Wat we tot nu toe weten: gerechtjes met gerookt varkensvlees, kreeft, zwarte truffel, vlees, vis en pasta’s. En één blik op de geweldige inrichting en je bent gelijk verkocht. Lekker Hollands, maar wel met een moderne twist.
 • Louie Louie – We already love Louie Louie! Een hele fijne plek in Oost waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren én dansen. Kom er ’s ochtends en je hoeft er eigenlijk de hele dag en avond niet meer weg dus. Wij vinden vooral het Louie Louie bier leuk: een speciaal gebrouwen biertje door Two Chefs Brewing. Louie Louie is de nieuwste aanwinst van de Wijzen uit het Oosten. En tja, what can we say: Zuid, West, Oost best!

Zijn we onverhoopt een newbie vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!