De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Vandaag hebben we de culinaire ‘highs’ van de Zuidas voor jullie op een rijtje gezet. Want niet alleen voor de carrièretijgers ter plaatse, ook voor de rest van de stad is het er prima toeven!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Dickys – Werk je op de Zuidas en ben je nog nooit bij Dickys geweest? Dan ben je waarschijnlijk de enige. De eerste zaak die geopend werd aan het Mahlerplein en dus met recht de grondlegger te noemen. En na al die jaren nog steeds meetingpoint/stamkroeg voor menig carrièretijger. En niet voor niets. Bekend van de borrels der borrels én het fijne terras!
 • Oliver’s– Prima stek voor de lunch met lekkere broodjes en salades, maar je moet hier toch echt vooral zijn voor de fenomenale vrijmibo’s. Vooral leuk als je advocaat of consultant bent, of er één zoekt natuurlijk.
 • Gustavino– Prachtige zaak, goed terras, ideaal voor de zakenlunch. Maar ook als je niet op de Zuidas werkt is het de moeite waard: heerlijk Italiaans eten en pizza’s uit de houtovens. Top!
 • Corso Como– Nieuwkomer aan het Zuidplein en wat voor één! Het is de perfecte locatie voor – daar hebben we ‘m weer – hapjes uit de Italiaanse keuken. En voor wie vast wil waken voor die after-pasta-dip: ze hebben hier ook heerlijke salades!

Zuidas - Gustavino Amsterdam

 • Koetjes en Kalfjes– For the one and only koetjesburger! En voor wie nog een goeie stek zoekt voor zakenlunch –diner: hier moet je zijn. Mooi, gezellig, zelfs een beetje internationale allure.
 • Bolenius – Een sterrenzaak mag natuurlijk niet ontbreken in dit business district. Bolenius heeft 1 ster en richt zich vooral op lokale ingredienten en ouderwetse specerijen. Zo serveren ze groenten uit de moestuin van Zuidas.
 • ’t Advocaatje– De nieuwe stek van de Zuidas. Want iedere week naar je vaste adresjes is ook zo wat. Voor champagne, goede wijn, bier en kroepoek. Want ja, ze hebben hier dus Indo food. Weer eens wat anders!
 • De Blauwe Engel– Geen Zuidas zonder de Blauwe (h)Engel! Vooral de vrijmibo is hier berucht. Een voet over de drempel en hengelen maar! Ook overdag kun je hier prima heen trouwens, ze hebben lekkere lunchgerechten en het terras is ook niet verkeerd!
 • Mech– Bekend om de geweldige club sandwiches (denk BLTC, Rosbief wasabi, truffel eiersalade, kip avocado, spicy chicken, you name it!). Heerlijk vers en stelt nooit teleur. Hier staat menig Zuidasser graag voor in de rij! En oh ja, we zouden bijna vergeten dat ze dus ook nog een heerlijk terras hebben dat tijdens lunchtijd precies vol in de zon staat dus je moet er wel een beetje op tijd bij zijn.

Zuidas - Koetjes en kalfjes Amsterdam

 • Fitch & Shui– Bij deze zaak in het WTC kun je de hele dag binnenlopen voor lekkere koffie uit de koffiebar, lunch en diner. Fitch & Shui is vernoemd naar de twee pioniers die de weg vrij maakten voor het sucessvolle WTC in Amsterdam.
 • Sushi Time– Yes, de beste sushi van de Zuidas: wij hebben ‘m gevonden! Of je nu uitgebreid wil tafelen of voor een snelle bite aan de band plaatsneemt, het kan allemaal. Enne, we blijven ook op de Zuidas lekker Hollands: vooral de dinsdag is populair tijdens de lunch want dan zijn alle bordjes slechts 2,50 per stuk.
 • Nine – Dit restaurant zit iets verscholen tussen de advocatenkantoren maar is zeker een bezoekje waard voor een lekkere lunch of diner. Onze tip? De miniburgers!
 • De Nieuwe Poort– Niet alleen voor lekker eten en drinken, er wordt hier ook serieus vergaderd, gedebatteerd en zelfs gesport. Van alle markten thuis, zegmaar.
 • Urban Salad– Deze saladebar is de gezonde variant van fast food. Je maaltijdsalade, wraps en smoothies worden voor je neus bereid en binnen no time loop met een gezonde lunch de deur weer uit. Kan je de rest van de middag ook gewoon lekker knallen.
 • Bambou – Ook op de Zuidas lunchen we nog steeds het liefst met broodjes en dan bij voorkeur bij Bambou, waar je broodjes met net dat beetje extra krijgt. Denk lemongrass chicken of Asian BBQ pork. Yummm!
 • SLA – Natuurlijk kan SLA niet ontbreken op de Zuidas. To go of to stay, een snelle salade is altijd prima.

Hebben we een Zuidasser over het hoofd gezien? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Zuidas - Fitch Shui Amsterdam