Uitgelicht standaard

Het was een van de eerste locaties in Amsterdam waar je voor feestjes voortaan 24 uur per dag terecht kunt. Ik heb het natuurlijk over Trouw Amsterdam. Een van de bruisende hotspots van het Amsterdamse goede leven. Maar niet alleen voor een nachtje die-hard clubben kun je hier terecht. Ze hebben namelijk ook een restaurant.

Of misschien doe ik deze eetgelegenheid meer eer aan als ik het heb over de weelderige eettuin. Dit hoofdzakelijk vanwege de bossen groen langs bepaalde muren. De sfeer is relaxed – een mengeling tussen wat zakelijk-ogende gezelschappen en vriendengroepjes. En in principe kun je er met iedereen terecht, je moet het alleen niet erg vinden om met elkaar te delen. Want ja, zoals iedere hippe hotspot draait het ook bij Trouw om een concept. In dit geval spelen seizoensgebonden groenten de hoofdrol, die je – maar dit hoeft dus niet – kunt aanvullen met visch ende vleesch. Wij kozen voor optie c: een proeverij van alle groentegerechten. Denk in dit geval dan aan een gemengde bittere slasoorten- of koolrabisalade, aubergine met eta, polenta, pompoenravioli’s, en mijn persoonlijke toppertje:  bloemkool bulgursalade. Maar dan wel aangevuld met de verse worst van Bonte Bentheimer (vanwege de naam natuurlijk). Helemaal vega is ook weer zo wat.

Trouw - 1Trouw - 2
Komen we er snel terug? Om een dansje te wagen zeker. Om te eten: dat is een beetje afhankelijk van de wisseling in het menu. En of de bediening wellicht iets meer bezig is met de gasten in plaats van zichzelf. Maar eerlijk is eerlijk: de ruimte is – voor de jongere mens – zeker leuk om naar toe te gaan. En wij hebben een prima avond gehad.Schrik overigens niet op als er halverwege je diner een kudde mensen binnenkomt lopen. Ze staan niet bekend als de locatie voor bedrijfsuitjes, maar geven aan de andere kant van de bar voorstellingen (bij De Verdieping). That explains. Zo kan het zelfs gebeuren dat je tussen hoofd- en nagerecht het gevoel hebt dat de clubavond aan het tafeltje naast je is begonnen. Dit is dan vermoedelijk gewoon de voorstelling zelf.

Tot slot nog even terug naar die 24-uurs mentaliteit (je moet er nu eenmaal op inspringen): die is helaas niet van toepassing op het restaurant. Dat betekent dus bij 24 uur afdansen, dat je je ontbijtje wellicht moet gaan halen bij te buren, a.k.a. BAUT. Althans, als je voor 31 december 2014 een bezoekje brengt. Overigens een prima aanvulling op ‘a night out’, lijkt me.

Trouw Amsterdam