Restaurant Park Amsterdam Oost

Een klein jaar geleden opende het nieuwe restaurant van Hotel Arena onder de naam Park. Een toepasselijke naam, aangezien je vanaf het restaurant zo het Oosterpark in loopt. We hielden hier zelf al eerder een mini-vakantie op het uitmuntende terras van Park, maar zijn nu ook eindelijk even binnen een kijkje gaan nemen.

Soms is het beter om even een tijdje te wachten voor je een nieuwe zaak bezoekt. Sinds de opening is er namelijk in het restaurant zelf al veel veranderd. Laten we het erop houden dat ze op een aantal fronten niet meteen de juiste snaar wisten te raken. Tijd voor verandering dus en dat deden ze onder andere door chef Peter Scholte aan te trekken. We kennen Peter van zijn eigen (dessert)restaurant Sucre en als patissier van THE DUCHESS, Mr. Porter en NH Collection Hotel Krasnapolsky. Niet de minste namen dus.

Met frisse moed wordt de nieuwe kaart gepresenteerd en daarop veel fijne gerechten die zich pefect lenen voor het populaire shared dining principe. Je kunt de gerechten los bestellen of een 3, 4 of 5 gangen menu laten samenstellen door de chef. Het voordeel van shared dining is natuurlijk dat je van alles een beetje kunt proeven. Mijn favorieten waren de Noorse coquilles met sinaasappelsaus, de worteltjes, de ravioli met morel paddenstoelen en de aardbeien club sandwich. Deze gerechten zou ik zeker bestellen als je er binnenkort zelf gaat eten.

Een leuk weetje is dat Peter bij zijn komst een eigen kruiden en groentetuin heeft laten aanleggen bij het hotel. Bij zo’n beetje alle gerechten zitten dan ook kruiden uit eigen moestuin. Verser krijg je het niet.

Café – restaurant Park met Peter Scholte is dus inmiddels uitgegroeid tot een plek die de moeit waard om eens te bezoeken. Al was het op een zomerse dag maar vanwege dat ultieme terras.

>>> Lezen wat we eerder al over die mini-vakantie op het terras van Park schreven? Dat lees je hier!

Park Café – Restaurant

’s-Gravesanderstraat 55

Restaurant Park Amsterdam Oost

Restaurant Park Amsterdam Oost