Eetcafe Wijmpje Beukers Amsterdam De Pijp restaurant

Laat ik even met de deur in huis vallen: Eetcafé Wijmpje Beukers is zo’n horecazaak die je het liefste op wilt pakken, urenlang wilt knuffelen en vooral nooit meer los wilt laten. Om kort te gaan: ik heb een nieuwe liefde gevonden in de vorm van deze heerlijke zaak in het hart van de Pijp.

Ik word met regelmaat gevraagd naar mijn eigen favoriete adressen in de stad, en na wat gehaspel (op een of andere manier ben ik nooit voorbereid op deze vraag) weet ik gelukkig altijd wel wat zinnigs uit te kramen. Maar goed nieuws: vanaf vandaag heb ik er een overtuigende favoriet bij, die ik niet zomaar zal vergeten. Bij Wijmpje Beukers weten ze namelijk als geen ander hoe ze je een gemoedelijke, gastvrije en daarmee onvergetelijke avond moeten bezorgen.

Die beleving begint bij de meest hartelijke begroeting die iedere gast bij aankomst te wachten staat; in de vorm van een hand of omhelzing (al naar gelang de onderlinge relatie tussen gast en gastheer) door eigenaar Maarten. Een beleving die standaard wordt afgesloten met vaak een nog hartstochtelijker afscheid dan hoe deze begonnen was. Want als je eenmaal een keer aangeschoven bent bij Maarten (gastheer in hart en nieren) en Jordy (heer en meester in de keuken), dan ga je later die avond op z’n minst als de allerdikste maten uit elkaar. Zonder dat het opdringerig aanvoelt. Het enthousiasme van deze twee uitbaters is namelijk aanstekelijker dan aanstekelijk. Dat voel je, dat zie je, en dat proef je. In de service, de wijnen en in het eten. Team Wijmpje Beukers, daar wil je gewoon onderdeel van uit maken.

Eetcafe Wijmpje Beukers Amsterdam De Pijp restaurant terras

De ziel en zaligheid die in deze zaak wordt gelegd, is hartverwarmend, en zie je terug in ieder detail. Van de liefde voor de blauwe regen die zorgt voor één van de meest idyllische terraservaringen in Amsterdam (bij deze omgedoopt tot Boompje Beukers), tot aan de liefde voor wijn en spijs.

Het menu van Wijmpje wisselt iedere week, geflankeerd door drie vaste signature dishes (voor, hoofd en na). Met altijd volop keuze voor de vis-, vlees- en vegaliefhebber, en bovendien on-Amsterdams lieflijk geprijsd. Een voorgerecht voor 8,75 euro zie je vandaag de dag namelijk niet vaak meer op de menukaart prijken. Kortom: knuffelbaar van het hoogste eetniveau.

Als we je één tip mogen geven: de Dame Blanche, Wijmpje Beukers-stijl. Ja, dit klassieke nagerecht heeft wat afwijkende toeters en bellen meegekregen (Bros chocolade!), maar als je van buiten de lijntjes kleuren houdt, dan is daar helemaal niets mis mee. Van een beetje out-of-the-box denken is nog nooit iemand slechter geworden.

Wijmpje Beukers is een aanwinst voor die toch al zo prachtige Pijp, en wat ons betreft een binnenkomer mét stipnotering als het gaat om een heerlijke avond uit. Voor borrel, diner of een lome lunch op een zomerse zaterdag. Voor een datenight of een gemoedelijke avond met vrienden. En dan hebben we nu alleen nog maar een avond op het terras gezeten. The only way is up…

>>> Wijmpje Beukers is één van die opvallende nieuwkomers in de stad. Maar goed nieuws: daar zijn er nog veel meer van!

Eetcafé Wijmpje Beukers

Karel du Jardinstraat 47

Eetcafe Wijmpje Beukers Amsterdam De Pijp restaurant

Eetcafe Wijmpje Beukers Amsterdam De Pijp restaurant

Eetcafe Wijmpje Beukers Amsterdam De Pijp restaurant Dame Blanche