Mogen we jullie nog even lastig vallen met een terrastip? Thought so. Het weer laat het op dit moment rond Amsterdam een beetje afweten, maar zodra de eerste zonnestralen weer te zien zijn hebben wij een goed idee voor je: neerploffen op het terras van PARK, aan de rand van het Oosterpark.

Voor iedereen die het nog niet wist: Hotel Arena heeft een flinke verbouwing achter de rug. En het resultaat mag er wezen. Binnen (met planten en marmer, hoezee!), maar vooral buiten. De komst van dit vernieuwde terras valt namelijk precies met de opknapbeurt van het Oosterpark, en ook dat mag er inmiddels weer wezen. Ik kende dit park vooral als ‘wappie-park’, een park waar mensen rondhangen die af en toe in positieve dan wel negatieve zin een beetje wappie zijn. Maar daar is nu totaal geen sprake meer van. Ze zijn er misschien nog wel, zittend op een bankje, maar het oog wordt vooral getrokken door het park zelf, en dat is mooi, groots en prachtig geworden.

En op het terras van Park dus zit of hang je nu een paar meter boven die mooie, groene plek, en kijk je uit op een oase van water en groen. Noem het met een gerust hart bijna buitenlands te noemen. Bovendien is er van enige drukte waar Amsterdam kennelijk onder gebukt gaat, geen sprake op deze stek: je hoort er alleen vogels fluiten en kinderen spelen. En daarmee is het een perfecte plek om je dag te starten met een koffie, te genieten van een lunch, in de zon te borrelen of gewoon een hele dag rond te hangen, bijvoorbeeld op een van de banken of in de ligstoelen. In de zon, uit de wind, uit de drukte, uit het stadse bestaan.

Het culinaire kopstuk van het Parool, Hiske Versprille, had nogal wat op te merken aan het restaurant zelf. Daar kunnen wij nog niet geheel over mee- of tegenpraten. De toast met avocado en de applecrumble smaakten prima, maar ja, hoeveel kan er misgaan met een avocado op toast… het terras daarentegen wel (meepraten, that is), en dat is by far een van de lekkerste terrassen waar wij de laatste tijd op hebben gezeten. Dus als je het ons vraagt: to be continued!

>>> Meer terrastips? Hebben we natuurlijk voor je, op onze ‘Tip 10 – Voorjaarsterrassen’. Doen het ook goed in de zomer…

PARK Café – Restaurant

s-Gravesandestraat 55

PARK Amsterdam restaurant cafe Oosterpark Hotel Arena