Uitgelicht standaard

Eerlijk is eerlijk, je voelt je nu eenmaal weleens een ouwe lul als je op een borrel staat met te jonge mensen om je heen. Jij druk met het afbetalen van je hypotheek, het gevecht met het buikje en het al dan niet ‘nemen’ van kinderen, het grut om je heen staat in te nemen alsof er geen morgen is. Laat staan enige vorm van verantwoordelijkheid, anders dan bijtijds in de collegebanken te verschijnen of die nacht een voorbehoedsmiddel te gebruiken voordat je met een net zo aangeschoten hertje (leuke woordspelig, al zeg ik het zelf)  tussen de ongewassen lakens duikt. Nee, dan kun je je maar beter uit de voeten maken en gauw een kroeg opzoeken met mensen van je eigen leeftijd, in mijn geval mid-dertig. Die gedragen zich immers áltijd keurig, ook na een biertje te veel…

xl4131_oceandiva-genomineerd-in-duitsland

En heb je een keer geen zin in doorgesnoven zuidassertjes die wel erg veel over zichzelf babbelen, dan heb ik een leuke tip voor de vrijdagmiddagborrel! Afgelopen vrijdag was ik op ‘Onze Borrel’, aan boord van de Ocean Diva. De Ocean Diva is een gigantisch schip met meerdere dekken dat normaliter alleen voor privé events gehuurd kan worden maar op deze avond dus ook beschikbaar is voor jou en mij. Kaarten bestel je vooraf á 15,00 euro en daarvoor krijg je een vaartocht over het IJ, een maaltijd naar keuze (er zijn verschillende food stations waar je, tegen inlevering van het muntje dat je bij binnenkomst ontvangt, een maaltijd naar keuze kunt uitkiezen. En dat is een bijzonder goed idee, als je zo rechtstreeks uit het werk serieus gaat innemen en niet alleen maar bitterballen wilt happen.), een DJ en een goeie coverband die ervoor zorgt dat er gegarandeerd gedanst gaat worden. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat een normaal gesprek op het hoofddek onmogelijk was, de muziek was oorverdovend dus voor een babbeltje moest je even de trap op naar de lounge.

foto(14) foto(15)

Het publiek was een heerlijke mix, iets wat ik in lange tijd niet heb meegemaakt! Zo liepen ook hier wel een paar krijtstreeppakken met fonkelende manchetknopen en vettig haar naar achter gekamd, maar bijvoorbeeld ook groepjes dames en heren die zo vanuit de Kruidvat aan boord stapten, met makkelijke schoenen, een lekker kort gekapt koppie met een kleurspoelingtje en een getatoeëerde ring om de vinger, ter bewijs dat deze schone bezet was en dat we dus geen poging hoefden te wagen, ook niet na 10 bier. Voor me, bij de garderobe, staat een meneer van in de 40. Type´niet lullen maar breien´. Een degelijk houthakkershemd met een vriendelijk gezicht, grijs stekelhaar en een mobiel aan z´n riem. Het weekend had voor hem geen 10 minuten later moeten beginnen, al in de rij voor het jas ophangen staat hij mee te zingen met de band en gooit hij er, zij het ingetogen, de eerste danspasjes uit. Dat soort mensen heb je nodig op een borrel om er een feestje van te maken.

En dat werd het, het dak ging eraf! Om 12 uur is het feest afgelopen, een uur voor het einde komen er nog vele schalen met bittergarnituur langs. Ook dat zit bij de prijs is. Bedenk daarbij dat de wc´s fris en gratis zijn, de bediening vriendelijk, de locatie fantastisch en de muziek heerlijk en dan is 15,00 euro geen geld.

Op het moment dat ik dit schrijf is de site www.onzeborrel.nl under construction dus je moet even geduld hebben voordat je kunt zien wanneer de volgende editie is. Maar het is het wachten waard, als je tenminste van een ongecompliceerd feestje houdt om het weekend in te luiden!